M'agrada menjar a El Vendrell

La cuina de la zona disposa de diferents plats i productes típics

Visitar el Vendrell és gaudir, entre moltes altres coses, d'una cuina singular que fa les delícies dels visitants. Com en el conjunt de la cuina del Penedès, la base de la gastronomia són els aliments típics de la masia mediterrània, com són els cereals, la vinya i l'olivera, així com l'ametlla i l'avellana, entre altres. També hi destaquen les aus i bèsties de corral, els embotits, i el bacallà i les arengades.

 

Si parlem dels productes típics gastronòmics d'El Vendrell, hem d'anomenar, en primer lloc, el xató del Vendrell. Un plat popular fet a base d'escarola, salsa arromescada i altres ingredients que es pot trobar a les taules de la zona. A més, el primer diumenge de febrer se celebra la Xatonada Popular, una diada gastronòmica que ofereix la possibilitat de degustar aquest plat a tots els visitants.

 

Un altre dels àpats tradicionals és la coca enramada, elaborada amb una base de farina i llevat, i guarnida amb espinacs, mongetes, ceba i pebrot vermell cuit al forn. La coca s'acompanya de llonganissa o d'arengada.

Parlant de postres, són típics els Bufats, uns dolços elaborats amb avellanes, sucre i clara d'ou. Unes postres que s'acompanyen d'un altre producte típic, el Resolis, un licor d'aiguardent aromatitzat amb anís i canyella.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Destaquem