El Vendrell m'agrada!

És la capital de la comarca del Baix Penedès

Al Penedès hi trobem el municipi del Vendrell. Capital de comarca del Baix Penedès, la vila es troba a 28 km de Tarragona, i a 64 km de Barcelona. Per la seva ubicació, en una cruïlla de camins oberta al mar, el Vendrell ha estat històricament un lloc de pas i punt de trobada de cultures i d'intercanvis comercials.

L'origen històric del municipi cal buscar-lo en la conquesta d'aquesta part de la comarca durant el segle X i la cessió de diversos dels seus pobles al monestir de Sant Cugat per a la seva repoblació. El lloc apareix per primera vegada el 1037 en una concòrdia signada per l'abat, on s'esmenta el rec que hi ha davant Venrel. La proximitat del camí ral va afavorir el seu desenvolupament com a nucli de població.

Des de l'inici del segle XX les seves platges són lloc d'estiueig. Una activitat turística que es basa en el sol i la platja, i que en els darrers anys s'ha complementat amb l'oferta cultural, el termalisme i la gastronomia. Avui dia, el Vendrell compta amb prop de 8 km de platja, és vila termal, disposa d'un important patrimoni cultural, i la seva cuina és excel·lent.

Museu Pau Casals. FOTO: Cedida

Museu Pau Casals. FOTO: Cedida

 

En l'àmbit de la cultura, al Vendrell hi ha una àmplia varietat de museus, com la Vil·la Casals-Museu Pau Casals, la Casa nadiua de Pau Casals, la Casa Museu Àngel Guimerà; el Museu Deu, i la Fundació de l'escultor Apel·les Fenosa. A més, hi ha l'Auditori Pau Casals.

Pel que fa a la gastronomia, en el marc de la cuina mediterrània, hi té un paper destacat l'oli d'oliva. Els plats típics són el xató i la coca enramada, i de postres es poden degustar unes pastes anomenades bufats juntament amb una copa de resolis, un licor d'aiguardent aromatitzat amb anís i canyella. Tot plegat, sense oblidar els vins i els caves d'excel·lent qualitat elaborats pels cellers de la zona.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?