Prova la boníssima Clotxa de la Ribera d'Ebre

La gastronomia de Móra d'Ebre és molt variada amb productes autòctons

Móra d'Ebre, capital de Ribera d'Ebre, gaudeix d'una gastronomia rica en varietat i gustosa gràcies als productes naturals i de qualitat de la comarca. I és que la cuina tradicional de la Ribera d'Ebre ofereix un gran assortiment de plats en què els productes autòctons són el principal ingredient. De productes agroalimentaris típics de la Ribera d'Ebre n'hi ha molts, però en destaquen per la seva qualitat i tradició, l'oli, el vi i la fruita dolça.

Entre els múltiples plats que es poden destacar, sense dubte la Clotxa és el plat més representatiu de la comarca. Un plat que consta d'un tros de pa farcit amb tomata, pebrot, all, ceba i oli, i que era l'esmorzar que tradicionalment els pagesos de la Ribera menjaven i encara perdura avui dia.

Ja fa uns anys que la comarca reivindica la clotxa, tant augmentant la seva presència a les llars, com en diferents manifestacions de la cultura popular, fins i tot amb una festa pròpia al mes de març, que ja va per la 19a edició. A més, molts dels restaurants de la Ribera d'Ebre, amb imaginació i professionalitat, han incorporat nous formats que enriqueixen encara més aquest plat tradicional.

Però, com es prepara aquest plat? Aquí teniu una recepta!

Ingredients per fer la Clotxa

Ingredients per fer la Clotxa

INGREDIENTS:

 • 2 pans de pagès de mig quilo.
 • 8 tomàquets de penjar.
 • 2 cebes.
 • 2 cabeces d'alls.
 • 4 arengades.
 • Oli d'oliva.

PREPARACIÓ:

 1. Escaliveu les cebes, els alls i els tomàquets mentre feu les arengades a la brasa.
 2. Partiu els pans per la meitat i traieu-ne la molla.
 3. Netegeu cebes, alls i tomàquets, i les arengades, i esmicoleu-ho.
 4. Farciu el pa, i poseu un bon raig d'oli.
 5. Tapeu el pa amb la molla que havíeu tret.
 6. Llest per menjar!
Més informació
 
Destaquem