Amb l'arribada del mes de juny, les fruites treuen la seva millor cara, oferint-nos una àmplia varietat gastronòmica a Catalunya que la podem aprofitar de mil maneres a la cuina. Dues de les fruites de temporada són les cireres i els albercocs, i a més de menjar-los directament, en podem fer boníssims pastissos per tenir unes postres delicioses.
Cuinem avui un bescuit de cireres i albercocs boníssim.
INGREDIENTS:
- 8 albercocs
- 150 grams de cireres
- 250 grams de farina d'espelta
- 3 ous
- 1 iogurt cremós
- 100 ml de mel
- 80 ml d'oli de gira-sol
- 1/2 sobre de llevat químic
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
- sal
ELABORACIÓ:
- Comencem per posar a escalfar el forn a 180 graus.
- Mentrestant, netegem les cireres i els albercocs.
- Els traiem els pinyols i tallem les cireres per la meitat, i els albercocs a dauets, excepte un parell, que els farem a quarts.
- Posem la farina, el llevat el bicarbonat i una miqueta de sal en un bol.
- Al bany maria, escalfem la mel.
- En un altre bol, posem l'oli, la mel, el iogurt i la canyella.
- Barregem, i afegim els ous.
- Afegim ara, a poc a poc, la barreja de farina que teníem preparada.
- Ho barregem tot junt fins que no quedin grumolls.
- Incorporem a la barreja les cireres i els albercocs a dauets, reservant unes poques cireres i els albercocs a quarts.
- Quan estigui tot ben integrat, posem la barreja en un motlle per a forn prèviament enfarinat amb oli i farina.
- Per sobre, hi posem les cireres i els albercocs que havíem reservat.
- Coem el bescuit al forn durant uns 40 minuts.
- Estarà llest quan el punxem amb un palet de fusta i surti sec.
- El traiem del forn, i el deixem refredar abans de treure'l del motlle.
I ja tenim les postres!