Unes postres de temporada: Bescuit de cireres i albercocs

Les fruites viuen al mes de juny el seu moment d'esplendor omplint de sabors les cuines

Amb l'arribada del mes de juny, les fruites treuen la seva millor cara, oferint-nos una àmplia varietat gastronòmica a Catalunya que la podem aprofitar de mil maneres a la cuina. Dues de les fruites de temporada són les cireres i els albercocs, i a més de menjar-los directament, en podem fer boníssims pastissos per tenir unes postres delicioses.

Cuinem avui un bescuit de cireres i albercocs boníssim.

INGREDIENTS:

  • 8 albercocs
  • 150 grams de cireres
  • 250 grams de farina d'espelta
  • 3 ous
  • 1 iogurt cremós
  • 100 ml de mel
  • 80 ml d'oli de gira-sol
  • 1/2 sobre de llevat químic
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • sal

ELABORACIÓ:

  • Comencem per posar a escalfar el forn a 180 graus.
  • Mentrestant, netegem les cireres i els albercocs.
  • Els traiem els pinyols i tallem les cireres per la meitat, i els albercocs a dauets, excepte un parell, que els farem a quarts.
  • Posem la farina, el llevat el bicarbonat i una miqueta de sal en un bol.
  • Al bany maria, escalfem la mel.
  • En un altre bol, posem l'oli, la mel, el iogurt i la canyella.
  • Barregem, i afegim els ous.
  • Afegim ara, a poc a poc, la barreja de farina que teníem preparada.
  • Ho barregem tot junt fins que no quedin grumolls.
  • Incorporem a la barreja les cireres i els albercocs a dauets, reservant unes poques cireres i els albercocs a quarts.
  • Quan estigui tot ben integrat, posem la barreja en un motlle per a forn prèviament enfarinat amb oli i farina.
  • Per sobre, hi posem les cireres i els albercocs que havíem reservat.
  • Coem el bescuit al forn durant uns 40 minuts.
  • Estarà llest quan el punxem amb un palet de fusta i surti sec.
  • El traiem del forn, i el deixem refredar abans de treure'l del motlle.

I ja tenim les postres!

Més informació
 
Destaquem