Fem una refrescant amanida de síndria i formatge feta

Ha arribat la calor i la cuina s'omple de plats frescos per combatre les altes temperatures

A les portes de l'estiu, la calor ja es fa sentir amb força a Catalunya. I a la cuina, venen de gust els productes de temporada, frescos i rics en aigua, que ens ajuden a combatre les altes temperatures.

Avui parlem de la síndria, que ja la podem trobar en molts establiments al costat de casa. Una fruita que no solament està boníssima, sinó que, a més, és la que conté més aigua de totes, un 93%. Aquest fet fa que tingui grans propietats hidratants, a més d'un baix contingut calòric (30 kcal per cada 100 grams), i pocs hidrats de carboni i quasi zero greixos.

Això sí, és rica en Vitamines A, C i B, Manganès i Potassi. Per tot plegat, té efecte diürètic i depuratiu, i efecte protector del licopè davant del càncer i els problemes de cor.

I dit tot això, avui compartim una recepta molt senzilla, molt refrescant, i que farà les delícies de tots els comensals. Fem amanida de síndria amb formatge feta.

INGREDIENTS:

  • 500 grams de síndria
  • 200 grams de formatge feta
  • Fulles de menta
  • Orenga
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva verge extra

ELABORACIÓ:

  • Neteja la síndria, treu-li la pell, i treu les llavors.
  • Talla-la a daus petits.
  • Posa la síndria en un bol per a amanides, i esmicola per sobre el formatge feta, o fes-lo a dauets.
  • Afegeix unes fulles de menta per sobre.
  • Amaneix l'amanida amb una mica de sal i pebre.
  • Afegeix també orenga.
  • I un bon raig d'oli d'oliva.

Ja tens a punt una boníssima amanida per combatre la calor!

Més informació
 
Destaquem