Què mengem quan arriba el mes de juny?

Hi ha una sèrie d'aliments que esdevenen bàsics en ser de temporada

Quan ja estem a tocar de l'arribada de l'estiu, a Catalunya l'horta s'omple de productes rics en antioxidants i de fruits plens de colors. Arriba el moment de gaudir de les amanides i les cremes fredes per combatre la calor, i la bona fruita, rica amb aigua, per hidratar el nostre cos i fer front a les altes temperatures.

I recordem una vegada més que gaudir dels productes de temporada, té molts avantatges. El primer és que són els més sans, ja que estan en el seu millor moment i, per tant, en el seu punt àlgid pel que fa a propietats nutricionals. El segon, que són més barats i ecològics, i els podem trobar sense problemes als nostres establiments de confiança.

Els aliments bàsics del mes de juny:

Pel que fa als productes que neixen de l'hort, el juny és temps d'alls, ruca, bledes, espinacs, api, ceba, ceba tendra, pebrot verd i vermell, tomàquets, carabassó, cogombre, mongeta tendra, ravenet, endívia, patata, i remolatxa.

Si parlem de fruites, és el moment de gaudir dels nabius, els gerds, la llimona, les maduixes, les cireres, la síndria i els albercocs.

Ja teniu al cap quines receptes posareu a taula durant aquest mes?

Més informació
 
Destaquem