Pa de Sant Jordi per un àpat de diada!

Les tradicions del 23 d'abril també són ben presents a la taula

Per Sant Jordi són tradició la rosa i el llibre, però també el pa de Sant Jordi! I és que la gastronomia catalana no esquiva aquesta festa, portant a taula un pa ben especial.

Aquest pa de Sant Jordi té forma de pa de pagès, i està fet amb franges de formatge, que sol ser de Maó, i de sobrassada, per tant quan es talla recorda la forma de la bandera catalana.

Un pa que podeu elaborar a casa i que us expliquem com fer-lo!

INGREDIENTS:

Per a la massa de formatge:

  • 1 kg de farina de mitja força
  • 400 grams de formatge parmesà ratllat
  • 50 grams de llevat
  • 10 g de massa mare
  • 12 grams de sal
  • 600 grams d'aigua

Per a la massa de sobrassada:

  • 1 kg de farina de mitja força
  • 50 grams de llevat
  • 15 grams de sal
  • 10 grams de massa mare
  • 400 grams de sobrassada
  • 480 grams d'aigua

Per a la massa de nous:

  • 1 kg de farina de força
  • 300 grams de nous picades
  • 15 grams de sal
  • 50 grams de llevat
  • 40 grams de mantega
  • 10 grams de massa mare
  • 550 grams d'aigua

ELABORACIÓ:

  • Prepareu cadascuna de les masses en un bol diferents.
  • A cada bol, poseu la farina, feu un forat al mig, i afegiu la resta d'ingredients corresponents.
  • Pasteu per separat les tres masses fins que quedi una pasta homogènia.
  • Quan estigui a punt, deixeu-les reposar tapades amb un drap durant uns 25 minuts.
  • Passat aquest temps, estireu les masses (la de formatge i la de sobrassada).
  • Talleu 5 tires grogues, i 4 de vermelles.
  • En una safata gran de forn, poseu un raig d'oli i espolseu amb farina, i estireu la massa de nous ben fina.
  • Afegiu al damunt les tires que heu tallat formant la senyera.
  • Deixeu-ho reposar una estona més fins que la pasta hagi doblat el seu volum.
  • Un cop la pasta hagi fermentat, coeu el pa al forn uns 30 minuts a uns 200 graus, amb el forn preescalfat.

I ja el teniu a punt per menjar!

Més informació
 
Destaquem