Tot a punt per a la Gran Festa de la Calçotada de Valls

És una de les festes gastronòmiques de Catalunya més importants i amb més afluència de visitants

Si us agraden els calçots, i les calçotades, aquest cap de setmana teniu una cita que no us podeu perdre. I és que Valls ja ho té tot a punt per a celebrar la Gran Festa de la Calçotada el diumenge, 29 de gener.

Aquesta cita anual, que se celebra el darrer diumenge de gener, és una de les festes gastronòmiques més importants, i amb més afluència de visitants, de Catalunya. Compta amb un programa d'actes tradicionals, festius i amb concursos relacionats amb el món del calçot. No hi falten les cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, mercat de la calçotada, concursos de cultivadors de calçots, d'elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots, i degustació popular, entre altres.

En aquesta línia, aquest 2023 se celebra la 41a Gran Festa de la Calçotada, que comptarà amb el 35è Concurs de Cultivadors de Calçots, el 31è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, el 37è Concurs de Menjar Calçots, i la 6a Demostració de Salsa de la Calçotada per Celíacs, per tenir algunes dades.

Consulta tot el programa d'activitats.

L'origen dels calçots és un misteri, i hi ha diferents llegendes al seu voltant.

L'origen dels calçots és un misteri, i hi ha diferents llegendes al seu voltant.

Més de cent vint anys fent calçotades

A Valls, ciutat d'origen de la calçotada (tal com explica la llegenda de Xat de Benaiges), fa més de cent vint anys que fan calçotades. Des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha anat passant de generació en generació i, per això, Valls és coneguda arreu com la capital del calçot.

La calçotada, un àpat basat en el calçot, la salsa i els complements, mou cada temporada visitants entre els mesos de novembre a abril, fet que evidencia l'arrelament d'aquesta festa gastronòmica tan típica i popular a casa nostra.

Més informació
 
Destaquem