Uns Tres Tombs amb nom propi que no us podeu perdre: la Corrida de Puig-reig

En aquest municipi del Berguedà, les cavalleries i els xarrets són els principals protagonistes de la festa

La Corrida de Puig-reig és una festa tradicional que se celebra cada any per Sant Antoni a Puig-reig des de fa més de 125 anys, sent una de les festes més antigues i arrelades en honor a Sant Antoni, patró dels animals. Una festa, que enguany se celebra del 17 al 19 de gener, que gira al voltant del món dels cavalls, els carros, l'embotit i els productes elaborats del porc.

Igual com en moltes altres poblacions catalanes, la festa s'origina al voltant de l'advocació de Sant Antoni Abat com a patró dels animals domèstics, i especialment dels animals de treball com els cavalls, les mules i els rucs.

En aquest dia els pagesos de la contrada portaven a beneir les bèsties que més apreciaven, i sortint de missa feien una cercavila. No es coneix a partir de quin moment els pagesos que havien acudit al poble amb les seves muntures van començar a organitzar-se per competir entre ells fent curses.

Imatge d'una de les curses a la Corrida de Puig-reig

Imatge d'una de les curses a la Corrida de Puig-reig

 

Així, avui dia, i com marca la tradició, per Sant Antoni cal retre homenatge als traginers i als animals. I és per això que les cavalleries i els xarrets són els principals protagonistes de la festa de la Corrida de Puig-reig. En aquest poble del Berguedà aprofiten també per reivindicar una de les indústries amb més nom al municipi, la dels embotits, amb una fira. El moment més espectacular arriba a la tarda, quan els cavalls, les mules i els rucs posen emoció amb les curses, també anomenades corrides.

Consulteu totes les activitats de la festa.

Més informació
 
Destaquem