Què mengem quan arriba el mes de gener?

Els productes de temporada a Catalunya contenen un alt valor nutricional que cal saber aprofitar

Ja hem començat l'any nou, i després de dies d'àpats intensos, i amb excessos, com ja acostuma a passar per les festes nadalenques, un dels grans propòsits que es marquen moltes persones en aquest moment de l'any és menjar més saludable. I com ja hem dit molts cops, la millor manera de fer-ho és optar per productes frescos i de temporada com a centre de la nostra dieta.

Recordem que seguir el calendari de fruites i verdures locals és fonamental. i és que no hi ha res millor que fer cas a la naturalesa! Ells ens dona el que el nostre cos necessita en cada moment. Com a exemple, ara que fa fred, el cos ens demana vitamines i calories de qualitat per mantenir-nos forts i no perdre la temperatura corporal. I tot això ho trobem en els productes de temporada a Catalunya.

Així, al mes de gener, a Catalunya abunden les verdures d'arrel i els tubercles, perfectes per a preparar brous i plats de cullera. També és temps de fulles verdes, perfectes per a amanides tèbies, i productes de la família de les crucíferes, riques en glucosinolats.

Si parlem de fruites, les més interessants són les pomes i els cítrics, rics en vitamina C, imprescindible per al nostre sistema immunitari.

I per posar-ho una mica més fàcil a l'hora d'anar a fer la compra de productes frescos de temporada, et diem quines fruites i verdures es troben en el seu millor moment al mes de gener a Catalunya.

Comencem per les verdures i tubercles. Les carxofes són les reines del mes de gener, i perfectes per a depurar l'organisme i netejar-lo després dels excessos nadalencs. No ens podem oblidar de l'api, el fonoll, el nap, la xirivia i el porro, si volem preparar nutritius brous. Tampoc poden faltar a la nostra cistella les pastanagues, la ceba o la carabassa, amb les quals podeu fer boníssimes cremes.

I no us oblideu de les bledes, el bròcoli, la coliflor, la col, les cols de Brussel·les, els espinacs, la col llombarda, i les faves tendres, per preparar boníssims plats calents. També és temps, d'alls, endívia i enciam. Teniu per triar!

Parlant ja de fruites, al vostre rebost no poden faltar les llimones, les mandarines i taronges, els kiwis i les pomes.

Amb tots aquests productes podeu preparar plats molt bons i saludables aquest gener.

 

Més informació
 
Destaquem