Recepta d'hivern: Saltejat de bròcoli i xampinyons

El bròquil és un dels productes de temporada al mes de gener a Catalunya

Si parlem de productes de temporada del mes de gener a Catalunya, no ens podem oblidar del bròquil, una de les hortalisses que conté més quantitat de nutrients per unitat de producte comestible. D'aquí que sigui considerat un superaliment.

És ric en Vitamina C, Vitamines del grup B (àcid fòlic, tiamina i niacina), i Provitamina A, a més de tenir un alt contingut en minerals, d'entre els quals destaca el potassi, i les quantitats significatives de calci, magnesi, ferro i sofre.

Entre els molts beneficis que tot plegat té per a l'organisme, el bròquil (i tota la família de les crucíferes), contenen indols i altres substàncies amb un efecte anticancerigen reconegut. A més, ajuda en la detoxificació hepàtica, exerceix un efecte protector de la mucosa gastrointestinal, i és un gran antioxidant.

I sabent tot això, avui preparem un saltejat de bròcoli i xampinyons.

INGREDIENTS (4 persones):

  • 1 kg de pit de pollastre tallat a daus
  • 2 tasses de flors de bròcoli
  • 1 tassa de xampinyons a làmines
  • 1 cullerada d'all picat
  • 2 cullerades de gingebre fresc picat
  • ¼ de tassa de brou de pollastre
  • 1 cullerada petita de sucre
  • 1 cullerada petita de salsa de soja
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per escalfar una paella al foc amb un raig d'oli.
  • Coem el bròquil i els xampinyons (que ja tenim nets i tallats) fins que estiguin tendres (uns 5 minuts).
  • En aquest moment, afegim a la paella el gingebre i l'all picat.
  • Ho cuinem tot junt uns 30 segons.
  • Reservem la barreja cuita en un plat tapat.
  • Tot seguit, i en la mateixa paella, afegim un altre raig d'oli i coem els daus de pollastre salpebrats al gust.
  • Quan estigui cuit, afegim les verdures que teníem reservades.
  • Ho coem tot junt un parell de minuts més.
  • Mentrestant, en un bol barregem el brou de pollastre, el sucre i la salsa de soja.
  • Afegim aquesta salsa a la paella i ho coem tot junt 30 segons més.
  • Apaguem el foc, i ja està a punt per gaudir-lo!
Més informació
 
Destaquem