La nit més màgica de l'any, la de Sant Joan

Hi ha diferents rituals per seguir aquesta nit

La nit de Sant Joan és una de les més màgiques de l'any i aquell dia podem trobar un munt de sortilegis i encanteris que es duen a terme durant la nit. 

Destaca especialment les tradicions amb aigua. Per la nit de Sant Joan, l’aigua sembla convidar-nos a reiniciar-nos. Entre els costums lligats a l’aigua molts tenen relació amb la salut o amb la sort, com ara prendre la rosada a trenc d’alba. A les zones de muntanya hi ha qui es rebolca, bo i nu, a l’herba perquè té moltes virtuts guaridores i profilàctiques. Banyar-se és un altre costum ben estès: rius, estanys, mar són indrets concorreguts per a fer una immersió ritual.

Uns altres elements de primer ordre de la nit de Sant Joan són els vegetals. Herbes, plantes, flors, arbres adquireixen propietats i potencialitats extraordinàries. Algunes recauen en el camp medicinal i remeier i algunes altres plenament en el terreny de la màgia. Els venedors d’herbes remeieres utilitzaven com a reclam i garantia d’efectivitat el fet que havien estat collides la nit de Sant Joan. Sembla que aquesta efectivitat té un fonament astronòmic, relacionat amb les hores d’insolació, que durant aquells dies es troba en el punt màxim.

Més informació
 
Destaquem