La Festa del Renaixement de Tortosa està d'aniversari

La capital del Baix Ebre celebra la 25 edició de la festa que reviu l'esplendor del segle XVI

La ciutat de Tortosa, capital del Baix Ebre, es vesteix de gala a partir del dia 21 de juliol per viatjar en el temps i recordar com era la ciutat al segle XVI. Ho fa celebrant la Festa del Renaixement, que enguany arriba a la seva XXV edició del 21 al 24 de juliol, i, amb el subtítol "l'esplendor d'una ciutat al segle XVI", la Festa rememora, a través d'una àmplia oferta d'activitats de caràcter lúdic i cultural, aquest període històric, un dels moments més interessants en l'existència de la ciutat.

Actuació dels abanderats durant la Festa del Renaixement FOTO Tortosa Turisme

Actuació dels abanderats durant la Festa del Renaixement FOTO Tortosa Turisme

Celebració de les 25 edicions

La celebració del 25è aniversari de la festa estava prevista el 2020, però va quedar ajornada durant dos anys per la situació derivada de la pandèmia.
Enguany, però, la festa serà grossa. En total, el programa inclou més d'una seixantena de propostes artístiques que barregen diferents disciplines, i que compten amb la participació de companyies de Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Portugal o el Marroc.

A més d'alguns dels espectacles més representatius de la Festa, com 'La Taverna d'Enrico' o la 'Cantina Cantorum', enguany hi haurà diverses novetats: una de les més destacades és el retrobament amb la companyia francesa Du Chaland, que recuperaran el seu espectacle itinerant de les Gàrgoles per a poder tornar a ser presents a Tortosa amb una de les propostes amb més acceptació popular d'aquests 25 anys. A més, hi haurà una proposta de dansa aèria que els membres de la prestigiosa companyia catalana Delrevés desenvoluparan al voltant de la torre de l'Homenatge del castell de la Suda i que serà visible des del nou Passeig de les Cultures i també des de diferents punts de la ciutat. I tot això, entre moltes altres propostes!

Així que ha ho saps, abans d'acabar el mes de juliol, endinsat en l'esplendor del segle XVI a Tortosa.

Consulteu tot el programa d'activitats, i adquiriu les entrades per als espectacles de pagament.

La festa arriba a tots els racons i àmbits de la ciutat, també a la gastronomia FOTO Tortosa Turisme

La festa arriba a tots els racons i àmbits de la ciutat, també a la gastronomia FOTO Tortosa Turisme

Un viatge en el temps

Un any més, el nucli antic de la ciutat es transformarà, amb nobles edificis i centenàries muralles que s'engalanen de forma exuberant mentre els ciutadans acaben de bastir les seves tavernes, preparen els obradors i enllustren els seus vestits d'època; els procuradors -el Govern local- i les famílies nobles, es mostren ufanosos i passegen amb senyoriu pels carrers de la ciutat que governen.

Durant els dies de la celebració, els obradors i fogars dels restauradors, forners i pastissers recuperen centenàries receptes que ofereixen als visitants i comensals. Durant tota la Festa la gastronomia baixmedieval i renaixentista és present, tant als restaurants que participen en el Mengeu de Festa, als forns i pastissers que elaboren Les Llepolies de la Festa o a les tavernes de La Ruta de la Saboga que recreen espais més populars de trobada.

I no hi falta la cultura. Artistes, músics i rodamons vinguts d'arreu donen vida als carrers i animen els palaus i els edificis nobles de la ciutat amb espectacles i actuacions. Arriben grups itinerants i d'altres que recreen la vida quotidiana a l'Edat Moderna, en els seus campaments o tallers, on conviuen durant la Festa. Durant tot el dia es van succeint actuacions constantment, qualsevol carrer, plaça o racó és un escenari propici on us podeu trobar les més variades representacions.
 

Més informació
 
Destaquem