És novembre. Què mengem?

Entre els productes de temporada a Catalunya, destaquen les verdures cultivades dins la terra

Ja ha arribat el mes de novembre, i, ara sí, la tardor ja es fa sentir amb força a Catalunya. Una tardor que es reflecteix a la nostra taula, amb productes de temporada que s'adapten a les necessitats del cos per a preparar-se de cara a l'hivern.

Així, els plats calents i de cullera prenen un especial protagonisme, podent aprofitar encara les arrels com la pastanaga, el porro i la remolatxa per preparar cremes calentes.

I és que la tardor és el moment de plats calents, i coccions que facilitin l'assimilació dels aliments, ja que el fred és l'enemic de la digestió. Ha arribat el moment de reduir el consum d'aliments en cru.

Parlem ja dels productes de temporada del mes de novembre a casa nostra.

Si parlem de verdures i hortalisses, a la nostra cuina, i a taula, no poden faltar la bleda, el bròquil, la col, la coliflor i els espinacs. També és temps d'endívies i enciams, així com naps, porros, raves i remolatxa. No ens podem oblidar de les pastanagues, els moniatos i la carabassa, estrelles de la tardor, i que no hi faltin els xampinyons i les cebes.

El novembre també és temps de carxofes, destacant les Carxofes del Prat. I seguint amb productes específics de casa nostra, no podeu deixar de gaudir de l'escarola perruqueta del Garraf.

Pel que fa a les fruites, els cítrics prenen un fort protagonisme en aquest moment de l'any. No ens podem oblidar de consumir llimes, llimones, taronges i mandarines. També és temps de kiwis, caquis, pomes i peres. I no us oblideu de les castanyes i els alvocats!

Si parlem dels productes del mar, és el moment de gaudir especialment del llobarro, però també la gamba de Palamós, o l'escamarlà.

I amb tots aquests productes tan bons, podem preparar una boníssima crema de verdures de primer, un fantàstic llobarro al forn de segon, i gaudir d'una bona taronja o mandarina de postres. Però és solament una proposta, que teniu molt on triar!

Més informació
 
Destaquem