Preparem macarrons amb bròquil i nous

El bròquil és un boníssim producte de temporada al novembre a Catalunya

Al novembre, la nostra cuina canvia. I és que els productes de temporada a Catalunya en aquesta època de l'any fan que els nostres plats agafin textures i colors ben diferents dels de l'estiu.

Avui parlem del bròquil, una verdura molt rica en fibra, baixa en calories i amb una gran quantitat de vitamines, minerals, i antioxidants. És a dir, és una verdura excepcionalment nutritiva que cal aprofitar a la cuina en les múltiples maneres en què pot ser preparada.

Aporta molts beneficis a la nostra salut, els principals, que ajuda en la detoxificació hepàtica, exerceix un efecte protector de la mucosa gastrointestinal, i és un gran antioxidant.

Sabent tot això, avui us proposem preparar uns boníssims macarrons amb bròquil que agradaran a tota la família!

INGREDIENTS:

  • 350 grams de macarrons
  • 1 bròquil mitjà
  • 100 grams de nous
  • 2 grans d'all
  • 50 grams de mantega
  • 300 ml de nata líquida lleugera per cuinar
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 120 grams de formatge d'untar
  • Formatge ratllat
  • Sal, pebre i nou moscada

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar bé el bròquil i tallar-lo en arbrets.
  • Mentre fem això, podem anar coent la pasta al dente.
  • Afegirem el bròquil a la cocció de la pasta quan quedin 3 minuts.
  • Escorrem la pasta i el bròquil i ho reservem.
  • Ara pelem i tallem els alls, i els saltem en una paella amb una mica de mantega o oli.
  • Afegim la resta d'ingredients de la salsa: la nata, la mostassa i el formatge d'untar.
  • Quan estigui ben lligada, salpebrem al gust, i afegim una mica de nou moscada.
  • Afegim la pasta i el bròquil, i les nous trossejades.
  • Ho barregem molt bé sense retirar del foc, a foc lent, durant 2 o 3 minuts.
  • Quan estigui a punt, ho servim amb formatge ratllat per sobre.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem