Preparem endívies gratinades amb pernil

Entre altres beneficis, l'endívia facilita la digestió

L'endívia és una hortalissa ben singular pel seu sabor característic, amargant, i amb una textura cruixent, que a la tardor podem gaudir en el seu moment de màxima plenitud. Un producte que té molts beneficis per a la salut, més enllà del seu baix contingut calòric, i el seu alt contingut en fibra i en aigua.

Aquesta hortalissa és rica en Provitamina A, Vitamina B9 (àcid fòlic), Vitamina C, Vitamina E, Potassi i calci.

Tot plegat fa que sigui un bon aliment per preveure l'acció cancerígena dels radicals lliures, a més d'afavorir la salut cardiovascular i ajudar a tenir una bona digestió.

I ara que sabem tot això, avui us proposem fer un plat per dinar amb aquest producte com a protagonista: endívies gratinades amb pernil.

INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 4 endívies
  • 8 talls de pernil serrà
  • 4 llesques de formatge
  • Beixamel i formatge ratllat
  • Aigua i sal

ELABORACIÓ:

  • El primer pas per preparar aquest plat és coure les endívies. Per fer-ho, les netegem i les bullim en aigua amb una mica de sal durant un quart d'hora.
  • Passat aquest temps, les escorrem, i les deixem sobre paper absorbent.
  • Un cop s'hagin refredat una mica, les partim per la meitat (al llarg).
  • La primera meitat la farcim amb un tall de pernil.
  • La segona meitat la farcim de formatge.
  • Tanquem l'endívia amb el farcit, i l'emboliquem amb un altre tall de pernil.
  • Anem posant les endívies en una safata de forn.
  • Posem beixamel per sobre, i formatge ratllat.
  • Les gratinem al forn a 200 graus uns 15 minuts o fins que estiguin daurades.

I ja tenim el plat a punt!

Més informació
 
Destaquem