La quiche de calçots es pot servir acompanyada d'una amanida.

Cuina

Prepara una boníssima Quiche de calçots

Un plat senzill de preparar que farà les delícies dels teus convidats en època de calçots

Ara que és temps de calçots, i que ve de gust gaudir-los tot fent una bona calçotada, també hi ha altres opcions per gaudir d'aquest producte amb receptes senzilles i boníssimes. Des de fer-los en tempura, fins a preparar coques o una boníssima quiche que farà les delícies dels comensals. Us expliquem com preparar aquest darrer plat.

INGREDIENTS (Massa):

  • 250 grams de farina
  • 125 grams de mantega
  • 1 ou
  • Un polsim de sal
  • 2 cullerades d'aigua freda

INGREDIENTS (Farcit):

  • Calçots
  • 100 grams de formatge brie
  • 20 cl nata líquida
  • 2 ous
  • Nou moscada i sal

ELABORACIÓ:

  • Primer cal preparar la massa posant la farina, la mantega, l'ou, l'aigua i la sal en un bol.
  • Barregeu els ingredients fins a obtenir una massa ben homogènia.
  • Deixeu reposar la massa durant dues hores a la nevera tapada amb paper film.
  • Estireu la massa amb un corró i poseu-la en un motlle apte per a forn.
  • Punxeu amb una forquilla la massa diverses vegades, i reserveu-la a la nevera uns 20 minuts.
  • Tot seguit, coeu-la 12 minuts al forn a 200 graus.
  • Un cop feta la massa, prepareu el farcit.
  • Netegeu els calçots i talleu la part blanca a trossos petits.
  • Sofregiu els calçots amb oli i una mica de sal fins que estiguin tous.
  • Bateu els dos ous incorporant-hi la nata, sal i nou moscada.
  • Afegiu a la barreja el formatge brie tallat a daus, i els calçots sofregits.
  • Poseu el farcit a la massa.
  • Coeu la quiche uns 20 minuts al forn a 200 graus.

I llesta per menjar!