Brou de Nadal

Cuina

Cuina de Nadal: Brou de Nadal

Preparar els àpats dels dies de festa és tot un repte meravellós

Les festes de Nadal, a Catalunya, són sinònim d'àpats en família i amb els amics. I a l'hora de preparar aquests àpats, sempre busquem la manera de sorprendre els nostres convidats. És per això que, durant aquest mes, compartim algunes idees perquè triomfeu a la taula per Nadal!

Avui preparem un dels bàsics d'aquestes dates: el Brou de Nadal.

Amb aquest brou, podreu servir una sopa de galets boníssima, o gaudir-lo ben calent en qualsevol moment del dia.

INGREDIENTS:

  • 4 litres d’aigua

Carn:

  • 500 grams d’ossos del moll de vedella
  • 4 ossos d'espinada
  • 1 os de pernil
  • 4 braons de xai
  • 250 grams de botifarra negra
  • Mitja gallina
  • Orella, morro i peu de porc
  • 1 bola de sagí

Verdures i altres:

  • 4 pastanagues
  • 2 cebes
  • 1 all porro
  • 1 nap
  • Un quart de col
  • 4 patates
  • 200 grams de cigrons secs, en remull des del dia abans

Per fer la pilota:

  • 200 grams de carn magra de porc picada
  • 2 grans d'all
  • 1 branca de julivert
  • 1 ou
  • Molla de pa blanc remullada
  • Farina
  • Sal

ELABORACIÓ:

  • Posem una olla al foc amb aigua freda, amb els ossos, el porc, el xai i la gallina prèviament rentats.
  • Quan comenci a bullir, retirem l'escuma.
  • Afegim els cigrons, i el sagí, i ho deixem coure 2 hores a foc suau.
  • Mentrestant, fem la pilota barrejant la carn picada amb un polsim de sal, amb els alls i el julivert picats, l'ou batut i la molla de pa remullada.
  • Aram netegem totes les verdures, pelem les patates, i ho tallem tot a trossos.
  • Passades les dues hores de cocció de l'olla que tenim al foc, afegim totes les verdures, les pilotes que hem preparat enfarinades, i la botifarra.
  • Ho deixem coure tot junt.
  • Quan estigui tot cuit, traiem la carn (que la podem aprofitar per menjar de segon plat), i colem el brou.

Ja el tenim a punt per gaudir-lo com més us convingui!