Cuina de Nadal: Brou de Nadal
Preparar els àpats dels dies de festa és tot un repte meravellós
Les festes de Nadal, a Catalunya, són sinònim d'àpats en família i amb els amics. I a l'hora de preparar aquests àpats, sempre busquem la manera de sorprendre els nostres convidats. És per això que, durant aquest mes, compartim algunes idees perquè triomfeu a la taula per Nadal!
Avui preparem un dels bàsics d'aquestes dates: el Brou de Nadal.
Amb aquest brou, podreu servir una sopa de galets boníssima, o gaudir-lo ben calent en qualsevol moment del dia.
INGREDIENTS:
- 4 litres d’aigua
Carn:
- 500 grams d’ossos del moll de vedella
- 4 ossos d'espinada
- 1 os de pernil
- 4 braons de xai
- 250 grams de botifarra negra
- Mitja gallina
- Orella, morro i peu de porc
- 1 bola de sagí
Verdures i altres:
- 4 pastanagues
- 2 cebes
- 1 all porro
- 1 nap
- Un quart de col
- 4 patates
- 200 grams de cigrons secs, en remull des del dia abans
Per fer la pilota:
- 200 grams de carn magra de porc picada
- 2 grans d'all
- 1 branca de julivert
- 1 ou
- Molla de pa blanc remullada
- Farina
- Sal
ELABORACIÓ:
- Posem una olla al foc amb aigua freda, amb els ossos, el porc, el xai i la gallina prèviament rentats.
- Quan comenci a bullir, retirem l'escuma.
- Afegim els cigrons, i el sagí, i ho deixem coure 2 hores a foc suau.
- Mentrestant, fem la pilota barrejant la carn picada amb un polsim de sal, amb els alls i el julivert picats, l'ou batut i la molla de pa remullada.
- Aram netegem totes les verdures, pelem les patates, i ho tallem tot a trossos.
- Passades les dues hores de cocció de l'olla que tenim al foc, afegim totes les verdures, les pilotes que hem preparat enfarinades, i la botifarra.
- Ho deixem coure tot junt.
- Quan estigui tot cuit, traiem la carn (que la podem aprofitar per menjar de segon plat), i colem el brou.
Ja el tenim a punt per gaudir-lo com més us convingui!
