Caragols a la catalana

Cuina

Fem caragols a la catalana

La nit de Sant Joan és típic menjar caragols

"Qui menja caragols per Sant Joan, té diners tot l'any", diu el refranyer popular. Ara que s'acosta aquesta data tan assenyalada, us proposem fer una recepta boníssima amb caragols per mantenir viva la tradició de menjar caragols per Sant Joan.

Preparem, doncs, caragols a la catalana.

INGREDIENTS:

  • 1 kg caragols escaldats
  • 100 grams de xoriço
  • 100 grams pernil serrà
  • Tomàquet fregit
  • Salsa de pollastre
  • Fulles de llorer
  • Caienes o bitxos
  • Alls
  • Oli d'oliva

ELABORACIÓ:

Primer preparem la salsa de pollastre (que ho podem fer prèviament). 

Aprofiteu un dia que feu pollastre al forn, i poseu a la safata molta ceba tallada fina, tomàquets tallats per la meitat, grans d'all, una mica de vi i una mica d'aigua. Quan el pollastre estigui rostit, agafeu les verdures i el brou que s'haurà fet, i tritureu-ho. Guardeu aquesta base fins que prepareu els caragols.

Preparem els caragols:

  • Coem els caragols una hora en una cassola amb aigua bullent, sal, una fulla de llorer i una caiena.
  • En una altra cassola, fregim el xoriço i el pernil a dauets amb una mica d'oli d'oliva i un parell de caienes. Afegim una mica de pebre negre i una fulla de llorer.
  • Quan estigui fet el sofregit, afegim els caragols i seguim sofregint.
  • Afegim la salsa de pollastre i una mica de tomàquet fregit, i ho coem tot junt fins que quedi una salsa fosca.
  • Mentrestant, triturem oli d'oliva amb uns grans d'alls. Afegim la pasta resultant a la cassola i ho coem tot junt uns minuts més.

A punt per menjar!