7 cançons de Jarabe de Palo que formen part de la banda sonora de la teva vida

El cantant Pau Donés moria el 9 de juny, als 53 anys, víctima d'un càncer

Aquesta setmana ens deixava la veu del grup Jarabe de Palo. Pau Donés moria el 9 de juny, als 53 anys, víctima d'un càncer que li van detectar l'any 2015. Amb ell, la música ha perdut un referent, però sempre ens quedarà la seva música, i la lliçó de vitalisme que Pau Donés ens va donar.

Més info: Ha mort Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo

Recordem avui algunes de les cançons més emblemàtiques del grup, que de segur formen part de la banda sonora de la teva vida.

La Flaca

"La Flaca" va ser la carta de presentació de Jarabe de Palo l'any 1996. Una cançó que va rebre el Premi Ondas de la Música a la Millor Cançó, i que Donés dedicava a una model cubana que havia conegut l'any anterior en un viatge a La Habana.

 

El lado oscuro

Al mateix disc on Donés cantava a La Flaca trobem també "El lado oscuro", una cançó amb videoclip enregistrat a La Habana que narra una història d'amor sense final feliç.

 

Grita

I també en aquest disc trobem "Grita", una cançó que recorda la necessitat de demanar ajuda quan aquesta és necessària. Un tema que, si bé inicialment no va ser de les més populars del grup, enregistrant-se el videoclip dos anys després de la seva publicació, amb els anys ha esdevingut tot un himne. Una cançó que es reeditava l'any 2017 al dis 50 palos.

 

Depende

L'any 1998 publicaven la cançó "Depende", que donava nom al seu segon disc, i que posava de manifest que, per a Donés, tot depenia del prisma des del qual es miren les coses.

 

Bonito

Un cant a la vida i a l'optimisme. Això ens ha ofert durant anys la cançó "Bonito". Un tema que donava nom al disc que la formació publicava l'any 2003 i que era un cant a l'alegria.

 

Humo

L'any 2017 Jarabe de Palo tornava amb "Humo", la que segurament era la lletra més dura escrita per Pau Donés. Una cançó, publicada en plena lluita contra el càncer, en la qual Donés feia un cant a un gran amor: la vida.

 

Eso que tu me das

Amb "Eso que tu me das", Pau Donés s'acomiadava aquest 2020. Una cançó d'agraïment a tot el suport i estima que va rebre en la seva lluita. Una cançó plena de llum.

 

 
Destaquem