Primera proposta de ruta de l'any: el Mirador de La Figuerassa

Gaudeix de les espectaculars vistes des del Mirador de La Figuerassa i de la ruta per arribar-hi

Voleu començar l'any amb una ruta que et permetrà gaudir d'unes vistes espectaculars? Si és així, la ruta cap al Mirador de La Figuerassa és el que estàs buscant.

Aquest mirador es troba a Berguedà, en ple Pirineu, a 1550 metres. De fet, hi ha dos miradors circulars, els quals et permeten veure el Santuari de Queralt, el pantà de la Baells, la ciutat de Berga i les muntanyes de Montserrat, Puigllançada i el Sobrepuny.

 

La ruta al Mirador de La Figuerassa

És una ruta fàcil que pots fer-la tant a peu, en bici o en cotxe. Si comences des del pàrquing de la Font Negra, són 12 km i un desnivell de 700 metres. Si, en comptes, la comences des de la pista forestal, són 8 km. Si 8 km us semblen massa, teniu uns quants pàrquings pel camí, el qual us permet aparcar més amunt i agafar el camí des d'allà.

La ruta es realitza per graveta en molt bon estat, per tant, no hauríeu de tenir cap dificultat. Durant el camí us trobareu paisatges preciosos i passareu per un bosc de fages i altres arbres caduques.

Quan estigueu a punt de ser al mirador, arribareu a una zona de pàrquing asfaltada. A partir d'allà, només us quedaran 500 metres.

Un cop arribat a dalt, podreu gaudir de les vistes que us ofereixen els dos miradors.

 

Altres propostes pel voltant

Santuari de la Mare de Déu de Queralt   Catalonia Sacra

Santuari de la Mare de Déu de Queralt Catalonia Sacra

I si no n'heu tingut prou, podeu fer alguna visita pels voltants com ara:

• El Santuari de Queralt: a només mitja hora en cotxe, amb pàrquing gratuït i molt fàcil d'arribar. També podreu gaudir d'unes vistes espectaculars.

• El Pantà de la Baells: també a mitja hora en cotxe. Molt recomanable anar-hi a l'estiu i fer activitats aquàtiques com caiac o paddle surf.

• Cova de la Troballa: un oratori conegut com a la Cova de Santa Helena, on la tradició situa la troballa de la imatge de la Mare de Déu de Queralt per un pastor. A 100 metres del Santuari.

 

Visita Solsona

A només 1 hora teniu Solsona. Us recomanem anar a passar allà la nit i passejar per la ciutat l'endemà, on podreu visitar:

• La catedral d'estil romànic, gòtic i barroc.

• Les Torres de les Hores, cada una tenia una funció; una que avisava del foc i l'altre de l'hora.

• El Pou de Gel, el qual va resultar molt útil en el seu moment. En els mesos més freds el gel s'emmagatzemava i es conservava a l'interior, i es comercialitzava des de la primavera fins a Tots Sants.

• I molt més.

Per poder tenir forces l'endemà, us caldrà descansar. Un hotel situat al centre de la ciutat és l'Hotel Sant Roc. L'hotel et transporta a l'època modernista gràcies a la seva decoració tant interior com exterior. També t'ofereix la possibilitat de SPA i massatges, que mai està de més. I un altre dels seus punts destacables és el seu restaurant exquisit.

Hotel Sant Roc

Hotel Sant Roc

Si vols més idees de rutes des de Catalunya, visita el següent enllaç.

 

 
Destaquem