Descobreix 3 vies verdes de Girona

Explora la zona de Girona fent una de les seves vies verdes, habilitades per a tothom

Les vies verdes són una opció ideal per a aquells que els hi agrada caminar però que no volen fer trams de dificultat molt elevada. Hi ha vàries rutes verdes per la zona de Girona. Us en proposem tres que pots fer perfectament tant amb bicicleta com caminant. 


Via verda del Carrilet I 
Olot – Girona 
 
Aquesta ruta té una distància de 56 km i es tarda aproximadament 4 h 30 min. 
Antigament, era el trajecte del tren, per tant, no té pendents gaire fortes. El tram més pronunciat és el que passa pel Coll d'en Bas, el qual passa d'una altura de 480 m a 620 m. 
S'inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i passa per 12 pobles diferents, alguns d'ells són les Preses, les Planes d'Hostalets, Anglès i Bonmatí, fins a arribar finalment al parc de la Devesa, a Girona. 
Un bon pla si t'agrada passejar tranquil·lament o fer una ruta senzilla en bici. 

Carrilet I - Via verda Girona

Carrilet I

 
 
Via verda del Carrilet II 
Girona – Sant Feliu de Guíxols 
 
S'enllaça amb el Carrilet I, és a dir, comences des del Parc de la Devesa (Girona) i acabes al municipi de Sant Feliu, amb vistes al mar Mediterrani. 
 
Aquesta ruta és una mica més curta, fa 40 km, i té encara menys dificultat. Una ruta amb molt poc desnivell, quasi nul. El seu punt més elevat es troba a Cassà de la Selva. 
 
També forma part de l'antiga ruta que feia el tren. 
 
El final del Carrilet II passa per sota del carrer transitat de Platja d'Aro, finalment t'incorpores al carrer Via del Tren i acabes la ruta al port esportiu de Sant Feliu de Guíxols. 
 
Sant Feliu es caracteritza per ser un municipi tranquil, amb autenticitat i un tarannà alegre i hospitalari. Si t'interessa quedar-te a dormir, l'Hotel Restaurant Barcarola és una molt bona opció. 
 
És un hotel en el qual podràs recuperar l'energia en el seu "Racó del benestar" on trobaràs bany de vapor, jacuzzi, sauna exterior, entre altres. Compta amb unes habitacions amples i còmode. I no t'hauràs de preocupar d'on anar a menjar, ja que té tres restaurants diferents amb menjar molt variat. I si l'endemà et lleves amb ganes de veure el mar, tindràs la platja Sant Pol i S'agaró a menys de dos minuts. 

 
 
Ruta Termal 
Cassà de la Selva – Caldes de Malavella 
 
Petita ruta de 14,8 km que connecta amb la del Carrilet II. 
 
En aquest camí trobareu camps de conreu, boscos de roureda i la plana selvatana. Finalment, arribareu a Caldes de Malavella, el municipi de les aigües termals. 
 
Després d'una ruta verda sempre ve de gust anar a menjar. A Caldes de Malavella es troba l'Hostal Esteba on trobareu una gastronomia de qualitat, elaborada amb productes de proximitat i receptes tradicionals de la cuina catalana. 

Hostal Esteba Caldes de Malavella

Hostal Esteba Caldes de Malavella

 
 

T'animes a fer una d'aquestes vies verdes de la zona de Girona? 

Més informació
 
Destaquem