3 rutes amb raquetes de neu

Raquetes de neu per gaudir del paisatge nevat

Ara que ha arribat l'hivern i la neu cobreix les muntanyes de Catalunya, no podem dir que no als plans a la neu. N'hi ha de tot tipus, tot i que els més populars són l'esquí i l'snowboard. Però, avui venim a recomanar-vos una altra activitat a la neu, ideal per aquells que prefereixin una pràctica menys arriscada però continuant gaudint de la neu. Us portem 4 rutes amb raquetes de neu pels Pirineus catalans. Us atreviu?

 

3 rutes amb raquetes de neu als Pirineus

Les raquetes de neu és un esport d'hivern que requereix la neu i d'un material específic: les raquetes de neu. Constitueixen una mena de sabates o accessori de sabates que van lligats als peus i estan formats per una raqueta de gran superfície que facilita la trepitjada sobre la neu. Evita que el peu s'enfonsi i permet una caminada més fàcil.

 

Ruta 1. Estany de Sant Maurici

Aquesta ruta neix a Espot, al Pallars Sobirà, tot i que l'autèntic camí no comença fins que arribem a l'estany de Sant Maurici. En un primer tram, agafem el servei de taxis 4x4 que ens porta fins a dalt de les muntanyes, a l'Estany de Sant Maurici. D'aquesta manera, ens estalviem les més de 2 hores de pujada per muntanya i arribem al punt d'inici del recorregut. La ruta s'inicia vorejant el meravellós estany fins arribar a la cascada de Ratera i continua ascendint fins a l'estany de Ratera i l'Estanyola de Ratera. L'últim tram de l'excursió arriba fins a la zona d'Amitges, una zona ideal per contemplar el paisatge dels pics de les muntanyes nevats. De tornada, també visitem un altre estany, el de les Obagues de Ratera.

És una ruta de gairebé 5 hores, però l'excursió que proposa l'empresa té una durada de 8 hores aproximadament. És de nivell és mitjà, ja que presenta una durada llarga i el terreny pel qual transcorre el camí és irregular. La distància és de 12 km, uns 6 d'anada i uns altres 6 de tornada.

 

Ruta 2. Excursió nocturna a Comes de Rubió

Aquesta excursió és la més especial de totes. Si cerques una aventura inoblidable, aquesta ruta suggereix una caminada per Comes de Rubió, al Pallars Sobirà, amb raquetes de neu i el cel estrellat dels Pirineus. Una oportunitat única per gaudir d'un esport de neu, del paisatge nevat, la posta de sol i l'espectacle d'un milió d'estels brillant al cel fosc.

La ruta s'inicia al port del Cantó, amb la caiguda del sol, i puja cap al Prat Muntaner a través d'un bosc. Però, a mesura que avancem, el bosc es va esclarissant fins a convertir-se en un indret excepcional amb increïbles vistes del pic Salòria fins a la Pica d'Estats i el cel nocturn de l'hivern.

L'excursió té una durada de 5 hores, 3.30 hores de les quals són caminant. La distància del recorregut és d'11 km i presenta un nivell mitjà, requereix que les persones que la facin tinguin bon nivell físic i bona resistència.

 

Ruta 3. Puig de les Morreres

L'última proposta és al Port del Comte i consisteix en una excursió curta i bonica, per un camí bastant pla que regala unes vistes espectaculars. Aquesta ruta és més accessible a causa del seu nivell fàcil, de manera que és un recorregut apte per fer amb nens.

El punt d'inici és el Mirador de Querol, al qual es pot arribar des de l'estació d'esquí del Port del Comte. Des d'allà ascendim cap al Puig de les Morreres des d'on podrem veure el paisatge nevar. Tota l'excursió té una durada d'1 hora i es recorre poc més de 3 km.

 
Destaquem