Visitem l'imponent Castell de Cardona

És un castell d'estil romànic i gòtic situat en un turó al costat de Cardona (Bages)

El castell de Cardona, escollit monument preferit dels catalans l'any 2017, és un dels conjunts monumentals més imponents de Catalunya. De fet, és considerat com una de les fortaleses medievals més important de Catalunya.

Va ser construït l'any 886 per Guifré el Pilós i ha sofert remodelacions i ampliacions al llarg dels segles, presentant actualment elements d'estil romànic i gòtic. El castell de Cardona es va anar modificant amb els anys a mesura que els contrincants de Catalunya creaven noves armes per destruir i entrar a les diferents fortaleses del país.

El castell de Cardona però, sempre va ser dels més resistents, ja que sempre va estar preparat per les diferents batalles i avui dia podem veure com es conserva perfectament. Cal dir que és dels pocs castells que van prendre aquest tipus de mesures, si d'altres haguessin seguit aquest exemple, potser avui dia a Catalunya hi hauria més castells.

La visita al castell de Cardona és una experiència molt maca, ja que a part de veure la gran estructura arquitectònica, estàs rodejat d'història per totes bandes. Avui dia, però, visitar-lo és més complicat per la situació que es viu al país a conseqüència del coronavirus.

Amb tot, això no significa que no es pugui visitar des de casa per anar agafant més ganes d'anar-hi quan sigui possible fer-ho!

És per això que us acostem un fantàstic vídeo per veure'l des del sofà de casa, i us proposem una visita virtual que no us deixarà indiferents.

Més informació
 
Destaquem