Viatjar en el temps amb el Tren del Ciment

La circulació actual del ferrocarril es veu condicionada per les restriccions per aturar la pandèmia

Fer un viatge en el temps és possible a Catalunya amb el Tren del Ciment. Un tren turístic únic, situat en un entorn natural excepcional com és la comarca del Berguedà, que permet a les persones que hi viatgen gaudir d'una experiència completa travessant espais de gran valor natural a les portes del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Amb més de 100 anys d'història, aquesta línia ferroviària unia antigament la fàbrica de ciment Asland, de Castellar de n'Hug, amb Guardiola de Berguedà. Sota el sobrenom de "carrilet", el Tren del Ciment actualment recorre un traçat de 3,5 quilòmetres en 20 minuts, amb parada a La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment a Castellar de n'Hug.

A cadascuna d'aquestes parades, els viatgers poden descobrir els atractius turístics de l'entorn a través de grans propostes en l'àmbit cultural: el Museu del Ciment, on s'endinsaran en la història de la fàbrica dins un característic edifici; els singulars Jardins Artigas, dissenyats per l'arquitecte modernista Antoni Gaudí, en agraïment a la família Artigas; i l'Exposició de Trens Històrics de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la Vall del Llobregat.

Temporada 2021

El Tren del Ciment es posava en servei aquesta temporada el passat 27 de març. El retorn al confinament comarcal aquest 9 d'abril ha obligat adaptar el servei per ajustar-lo a les mesures decretades per aturar la pandèmia. Així, el Tren del Ciment obrirà els caps de setmana per als visitants de la comarca, oferint una reducció de les circulacions. Igualment, Cantina del Clot del Moro està oberta amb servei de restauració.

 

Pel que fa als bitllets, aquests es poden adquirir en línia, si bé la venda de bitllets combinats "Viu l'experiència completa" i les entrades per als Jardins Artigas i el Museu del Ciment es realitzarà exclusivament a través de taquilles.

En aquest sentit, cal destacar que el servei ha estrenat aquesta temporada el servei de venda anticipada de bitllets a través del web trendelciment.cat, un sistema que per primera vegada permet a les persones usuàries d'aquest servei turístic la compra prèvia en línia de la seva visita i viatge.

El servei recuperarà la normalitat en el servei quan la situació sanitària ho permeti. No deixeu de prendre nota. El viatge val la pena!

 
Destaquem