Catalunya torna al confinament comarcal

La mesura entrarà en vigor aquest divendres, 9 d'abril

El Procicat aprovava aquest dimecres, 7 d'abril, tornar al confinament comarcal a Catalunya a partir de divendres, dia 9. Una mesura que s'estendrà, d'entrada, fins al 19 d'abril, mentre es mantenen la resta de mesures ja establertes. Així, s'elimina la possibilitat que les persones d'una mateixa bombolla de convivència puguin traspassar el perímetre de la comarca, permès des del 15 de març, per així reduir la mobilitat a Catalunya.

La resolució actual, que permetia sortir de la comarca amb el grup de convivència, havia d'estar vigent fins divendres a la nit, però amb la decisió del Procicat s'avança aquesta limitació. Així, el confinament comarcal entrarà en vigor divendres a les 00.00 h, per tant, el mateix divendres ja s'aplicarà la restricció. Es reactivarà un dispositiu d'entre 350 i 400 controls diaris, en diferents franges i a diferents vies de comunicació per garantir el compliment de la nova mesura.

D'altres mesures com el confinament nocturn, de 22 hores a 6 hores, o l'obligació de les empreses a limitar la mobilitat laboral i potenciar el treball a distància es mantenen. Igualment, a partir de dissabte torna a entrar en vigor la possibilitat de dur a terme les trobades de sis persones de dues bombolles de convivència.

La consellera de Salut, Alba Vergés, deia en roda de premsa que la resposta és "obligada" davant l'augment de casos i que les mesures són les més "acurades, justes i imprescindibles" possibles.

 

El nombre d'ingressats als hospitals i a les UCI per COVID-19 ha augmentat en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, entre els efectes que pugui tenir la Setmana Santa i l'infradiagnòstic d'aquests dies festius.

 
Destaquem