Ruta per la drecera de Queralt i visita a l'església romànica de Sant Pere de Madrona

 

El camí més directe i conegut per arribar a l'església romànica de Sant Pere de la Madrona, que va ser parroquial fins al segle XIX, és per la drecera de Queralt. Un recorregut en què trobareu diverses capelles i santuaris i unes meravelloses panoràmiques de la Catalunya Central.

 

Sant Pere de la Madrona | FotoRoig - blogger

 

Les vistes del port de sota de l'església, és on trobareu les marques verdes i blanques que us pujaran per l'obaga fins a Queralt, enmig d'un bosc de pins i faigs. Quan baixeu per l'altre costat veureu que la vegetació canvia radicalment i passant a veure alzines i boix.

 

En la drecera de Queralt podreu visitar, també, la cova de la Troballa i els seus diferents miradors d'impressionants paisatges i per aquells més atrevits, fins i tot, podran fer parapent enfront de la serra.

 

Cova de la Troballa | Berguedà Experiences

 

 

Per tornar de nou al poble de Berga només caldrà que seguiu les marques grogues i blanques del PR C-73, fins a la plaça de Sant Francesc. Abans de finalitzar la ruta, val la pena gaudir de les panoràmiques que ofereix l'Estret i l'Hostal del Guiu.

 

DETALLS DE L'ITINERARI

 

Distància: 4,5 km.

Punt d'inici: Plaça Sant Francesc de Berga.

Zona: Serra de Queralt

Temps aproximat: 2 hores.

Senyalització: Marques grogues i blanques (PR C-73) Fins passada la carretera de Queralt, ja entrats a la drecera de Queralt; marques verdes i blanques Fins a Queralt i marques grogues i blanques (PR C-73) Fins a Berga.

Aparcament: Aparcament de la zona de Sant Francesc.

Punt de final: Plaça Sant Francesc de Berga.

Altitud màxima: 1135 m

 
Destaquem