Passegem per la història de Sant Pere de Galligants

Les visites culturals es reactiven després de mesos d'aturada per la Covid-19

Aquest mes de juliol l'activitat ha tornat als diferents equipaments i espais patrimonials de Catalunya. Després de l'aturada forçosa provocada per la Covid-19, i sempre respectant les mesures sanitàries indicades, són molts els espais que recuperen les activitats i visites guiades.

Un exemple és Sant Pere de Galligants, que torna a oferir la possibilitat de passejar entre la història que amaga aquest monestir. Així, des del 12 de juliol, i fins al 30 d'agost, es proposa "Un passeig per la història de Sant Pere de Galligants", una visita guiada teatralitzada per gaudir-ne en família, organitzada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona.

 

Les visites es fan els dies 12 i 19 de juliol i 16 i 30 d'agost a les 10.30 hores en castellà, i a les 12 hores en català. El preu de l'activitat és d'1 euro (menors de 8 anys gratuït), i cal reserva prèvia al 972 20 26 32.

Una visita que proposa un divertit recorregut històric pel monestir de Sant Pere de Galligants, una de les mostres més notables del romànic català, del qual només en resten visibles l'església i el claustre.

 

Més sobre el Monestir

El Monestir de Sant Pere de Galligants, del segle XII, és un dels monuments romànics més significatius de Girona. Es troba ubicat dins la trama urbana de la ciutat, un fet poc habitual, i destaca per la seva capçalera i el campanar.

Des del 1857, Sant Pere de Galligants actua com a museu d'arqueologia i belles arts, un dels més antics de Catalunya. Actualment és la seu de Girona del Museu d'Arqueologia de Catalunya i aplega els materials arqueològics trobats a les excavacions de diversos jaciments de les comarques de Girona, des de la prehistòria fins a l'edat mitjana.

 
Destaquem