Gaudiu de la Xatonada Popular del Vendrell

La cita gastronòmica té com a protagonista el xató el primer diumenge de febrer

El xató és una salsa feta amb ametlles i avellanes torrades, molla de pa amb vinagre, all, oli, sal i, l'ingredient que la fa diferent, la nyora o pebrot de romesco. Una salsa que acompanya una amanida d'escarola, amb anxoves, tonyina i bacallà, i que és un plat molt popular a l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, tradicional dels mesos d'hivern.

 

Amb l'objectiu de difondre aquest plat, des del 1997, diferents municipis del Penedès celebren la Ruta del Xató, que serveix també per donar a conèixer les diferents variants de la recepta a la zona.

 

En aquest marc, el primer diumenge del mes de febrer, enguany dia 2, se celebra la Xatonada Popular del Vendrell. Una cita gastronòmica que compta amb Concurs de Mestres Xatonaires, Exhibició de Xatonaires Infantils i el repartiment d'unes de 2.000 racions de xató entre els assistents. A més, no hi falta l'animació infantil, venda de productes relacionats amb el xató, Fira de productes alimentaris, degustacions i Trobada de plaques de cava.

La festa se celebra al pavelló de l'escola Àngel Guimerà, i podeu consultar les diferents activitats en aquest enllaç.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Destaquem