Dues cites boletaires per al cap de setmana!

Vilada i Seva celebren fires de bolets amb activitats per a totes les edats

La temporada de bolets a Catalunya ja està en marxa, i són molts els municipis d'arreu del territori que celebres fires i festes amb aquest producte com a protagonista. Si sou amants de sortir a caçar bolets, us fem dues propostes per aquest cap de setmana, el segon del mes d'octubre, que segur que us encantaran.

La primera proposta és la Fira del Tastet i del Bolet de Vilada, que se celebra el diumenge, dia 10 d'octubre, arribant així a la seva 26a edició. Una fira que combina la tradició boletaire de la zona, amb la gastronomia protagonitzada pel Tastet. Per als qui no el conegueu, el Tastet és un embotit tradicional del porc. Una botifarra crua típica del Berguedà que, en altres comarques, es coneix com a llonganissa o botifarra crua. Es pot menjar fregit, a la brasa, en estofats... I, per què es diu Tastet? Doncs perquè era una de les primeres carns que es tastava després de fer la matança del porc.

L'activitat començarà a les 10 hores amb l'obertura de la fira artesanal. A les 12 hores, L'aizkolari català: estructures de fusta amb xerrac mecànic. Ja a la tarda, a les 16 hores començarà la convocatòria per a tots els participants del concurs gastronòmic, per al qual cal inscripció prèvia. Mitja hora més tard s'iniciarà el XXVI Concurs Gastronòmic, i tot seguit hi haurà el tast dels plats i entrega de premis del Concurs Gastronòmic.

En acabar, es lliurarà el Guardó "Quins Bolets", una distinció que s'atorga a persones o entitats que s'hagin distingit en la promoció, cultura i coneixement dels bolets. I a les 18 hores, la música serà la protagonista, amb l'actuació musical de Lali BeGood.

La festa finalitzarà amb el sorteig d'una cistella gastronòmica. A més, durant tot el dia hi haurà l'activitat Ministeralis, els oficis i els gremis, on descobrir els oficis del metall i el ferro, i també el bufador de vidre; i també inflables per als més petits.

Consulteu el programa d'activitats.

Festa del Bolet a Seva. FOTO: @ajuntamentseva

Festa del Bolet a Seva. FOTO: @ajuntamentseva

La segona proposta ens porta fins a Seva, on també diumenge, dia 10, se celebra la Festa del Bolet, una de les fires de referència del sector boletaire a Catalunya. Arribant enguany a la 23a edició, se celebra cada segon diumenge d'octubre amb activitats lúdiques i familiars.

 

Entre les activitats lúdiques més destacades hi haurà les tradicionals parades de productes, també demostracions i tastets, activitats i actuacions, i l'esperat concurs de bolets, amb tres premis per cadascuna de les 4 categories: millor presentació, major varietat de bolets, micòleg de Seva 2019 (el més original) i el bolet més gran.

També hi haurà cercavila amb la xaranga La Sinforosa, concurs de pes de cistells, una zona de jocs infantils amb materials reciclats i els més menuts podran buscar en Jordiet el Pageset i fer-se una foto amb ell.

Consulteu tot el programa d'activitats.

 
Destaquem