Descobreix la feina dels copistes medievals a l'Scriptorium de Ripoll

Una visita per gaudir-la en família i descobrir com era la vida dels copistes

Ripoll és coneguda per ser el bressol de la cultura catalana, i per això s'hi poden fer moltes activitats per aprendre més sobre l'edat mitjana. Una de les moltes activitats que es poden fer és visitar l'Scriptorium de Ripoll, una exposició permanent sobre els monjos copistes de l'edat mitjana.

En l'exposició interactiva es pot conèixer quines eren les condicions en les quals treballaven els monjos copistes amb la llum i el material de l'època. És una activitat ideal per a fer amb els nens, ja que podran conèixer com es fabricava un pergamí, com fer que una ploma d'oca funcioni o com es lligava un còdex medieval.

 

A més, un cop finalitzada l'explicació, els infants podran fer ells mateixos de monjos copistes i experimentar amb una feina tan laboriosa i pacient com aquesta. Els còdexs medievals tenien al darrere una minuciosa feina de mesos i mesos de treball, una cosa impensable avui en dia on tot va molt i molt de pressa.

També hi podrem visitar una mostra d'obres pictòriques sobre pell feta per artistes catalans i una altra mostra de lletra manuscrita artística feta pels artistes més reconeguts del moment.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?