Descobreix el món del tren... en miniatura!

El museu Railhome BCN es troba a Igualada

Hi ha moltes maneres de conèixer el món del tren, i una d'elles, de les més originals, es pot fer a Igualada. Això és visitant un singular museu de trens en miniatura i d'objectes relacionats amb el món ferroviari. És el Museu del Tren Railhome BCN, un dels museus destinats al modelisme més grans del país.

El Museu va obrir les seves portes el juliol del 2014, en un espai de més de 500 m², i on es pot veure una maqueta ferroviària de 200 m² a escala H0 que recrea perfils d'una ciutat centre-europea, a més de 3.000 peces de trens en miniatura, entre màquines i vagons, i objectes d'ús real com gorres de caps d'estació, plaques de fabricant, fanals, accions de companyies ferroviàries i fotografies històriques.

 

El Museu va néixer gràcies a la passió d'Antoni Rabell, qui amb 10 anys, l'any 1974, va visitar la maqueta de tren de l'igualadí Antoni Vives, fet que va iniciar la seva passió pel món ferroviari. Ja als 18 anys va començar a col·leccionar trens en miniatura. Anys més tard, el 1997, Rabell va comprar una nau al polígon industrial d'Igualada, on va començar a construir una maqueta de 200 m² que li ocupà unes 10.000 hores de feina minuciosa i 15 anys de la seva vida. El projecte culminà el 6 de juliol de 2014, data en què el museu i la maqueta obriren les portes al públic.

Visitar Railhome BCN és endinsar-se en el món ferroviari des d'una altra perspectiva. A més, ofereixen visites guiades que us permetran viatjar, en una hora i mitja, del tren real al tren miniatura i gaudir d'una experiència original i inoblidable.

 

El Museu es troba al carrer d'Alemanya, 43, nau 5, d'Igualada, i es pot visitar, de setembre a juny, els divendres i dissabtes de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores, de dimarts a dijous en visites concertades per a grups de més de 15 visitants, i els diumenges en horari de matí. Els mesos de juliol i agost el centre està obert al públic de dijous a dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores.

Pel que fa a les visites guiades, aquestes comencen a les 10.30, 12, 16.30 i 18 hores. El preu de l'entrada és entre 5 i 9 euros.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Destaquem