7 fires i mercats per al cap de setmana de la Diada

Història, tradició i gastronomia centren les propostes firaires el cap de setmana

Catalunya és terra de fires i mercats. Unes propostes que s'estenen arreu del territori i que fan valdre la gastronomia local, el passat històric de les viles del país, i les tradicions culturals del territori.

Aquest cap de setmana, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, hi ha diferents fires i mercats de múltiples temàtiques arreu del país. En destaquem set:

Festival Terra de Trobadors a Castelló d'Empúries

Del 9 a l'11 de setembre se celebra el Festival Terra de Trobadors a Castelló d'Empúries, un dels primers festivals culturals d'ambientació històrica de Catalunya. És un espai lúdic i cultural multidisciplinari en què els castellonins i castellonines reviuen, des del 1991, el seu passat i l'esplendor comtal de l'Edat Mitjana, quan la capital del comtat d'Empúries era terra de trobadors i els comtes d'Empúries eren protectors i mecenes de trobadors i joglars.

Consulta el programa d'activitats.

Fira de la Festa de la Verema a Alella

Fira de la Festa de la Verema a Alella

Fira de la Festa de la Verema a Alella

Del 8 al 18 de setembre se celebra la Fira de la Festa de la Verema a Alella amb activitats festives i culturals vinculades al món de vi, la vinya i la gastronomia.

Consulteu les activitats i adquiriu les entrades per a les propostes de pagament en aquest enllaç.

Setmana del Llibre en Català

El 9 de setembre arrenca una nova edició de la Setmana del Llibre en Català, que s'estendrà fins al dia 19 del mateix mes al Moll de la Fusta de Barcelona. Una proposta que enguany celebra la seva 38a edició i tornarà a mostrar la riquesa i diversitat de l'edició en català i la seva potència industrial.

Consulta totes les activitats.

Fira de la Trumfa a Molló

Fira de la Trumfa a Molló

FiraGust a Castellnou

Dissabte, dia 10, s'estrena FiraGust a Castellnou de Bages. Així, a partir de les 17 h, al nucli històric del municipi acull la proposta 'Bages, Territori i Proximitat', amb tallers infantils, tast de vins, degustacions, mercat i molt més, així com demostracions d'oficis antics com espardenya artesanal i cistelleria, entre altres.

Tots els detalls, en aquest enllaç.

Fira de la Trumfa a Molló

També dissabte, dia 10, és el torn de la Fira de la Trumfa a Molló, amb venda de Trumfa de la Vall de Camprodon, així com d'altres productes artesanals i locals (embotits, formatges, bolets...).

Consulta els detalls.

Festa de la Mel a Ribes de Freser

Festa de la Mel a Ribes de Freser

Festa de la Mel a Ribes de Freser

Els dies 10 i 11 de setembre se celebra la Festa de la Mel a Ribes de Freser, amb activitats relacionades amb el món de les abelles, de 10 a 20 hores a la Plaça del Mercat.

Consulteu el programa d'actes.

Mercat i Tradició a Montmajor

Ja diumenge, dia 11, arriba el Mercat i Tradició a Montmajor. Un mercat tradicional que commemora el mercat setmanal que es realitzava al municipi a principis del segle XX.

Aquest és el programa d'actes.

Més informació
 
Destaquem