5 millors pobles on veure pessebres a Catalunya

Tradicions nadalenques que més es porten a terme en Catalunya

Una de les tradicions nadalenques que més es porten a terme en Catalunya és la de posar el pessebre a cada casa. El pessebre és l’escenificació del naixement de Jesús amb tots els personatges importants que s’inclouen a la història, com Sant Josep, la Verge Maria i els Reis Mags d’Orient, entre d’altres.

A Catalunya som molt fans de recrear aquesta escena amb multitud de detalls i és força comú trobar pessebres amb molsa i suro en el muntatge. Tot i que si hi ha una figura al pessebre català que destaca per sobre de les altres és la del “Caganer”. La tradició mana afegir aquesta figura per portar fortuna a la llar. Si vols saber més de la tradició del pessebre, visita aquest blog on expliquem la seva història!

Avui us portem un recull dels millors pobles a Catalunya per descobrir els pessebres més curiosos i bonics. Fins i tot, n’hi ha de vivents!

 

Pessebres a Barcelona

Pessebre de Sant Jaume

El pessebre oficial de la ciutat de Barcelona sempre es troba a la plaça de Sant Jaume i sempre és focus social pels debats que aixeca. L'Ajuntament de Barcelona aposta per renovar el disseny del pessebre, any rere any, de manera que sempre sorprèn als visitants. Aquest 2023, la instal·lació està al càrrec de l'escenògraf Ignasi Cristià, que vol fer honor la tradició del pessebre napolità amb la seva proposta de figures retallables que se situaran en un original espai tridimensional.

Pessebe del Port Vell

La zona del Port Vell, cada any, insta-la una Fira de Nadal que compta amb una gegant nòria que s'emporta tot el protagonisme. Tot i això, us convidem a posar atenció a la mar, perquè, flotant en les seves aigües hi trobarem un pessebre modernista il·luminat. Estarà visible des del 5 de desembre fins al 6 de gener.

 

Pessebres vivents a Catalunya

Pessebre vivent de Barcelona

A Barcelona trobem fins a 3 pessebres vivents distribuïts en diferents barris: el de la Marina, el de Guinardó i el del Carmel. Tot i que si hem de triar-ne un, és el pessebre de la Marina de Port, un clàssic de la ciutat que es podrà gaudir als Jardins dels Drets Humans el pròxim 16 de desembre.

El pessebre del Guinardó, a la torre del Suro, no només mostra la bellesa modernista de l'edifici, sinó que també promou la inclusió, amb participants amb discapacitat intel·lectual. S’obrirà al públic el dimecres 20 de desembre, de 18 a 20 h.

El pessebre del Carmel, enguany, celebra la seva tercera edició i esperarà als visitants al pati de la parròquia de Santa Teresa els dies 7 i 9 de desembre, en horaris de matí i tarda.

 

Pessebre vivent de Corbera de Llobregat

Amb una trajectòria de més de cinc dècades, el pessebre vivent de Corbera de Llobregat és un dels més destacats de Catalunya. Amb més de 200 voluntaris i un escenari natural de 14.000 m², aquesta representació, que es porta a terme des de 1962, encanta a tots els visitants.

Pessebre vivent de Brunyola

A la comarca de la Selva trobem el municipi de Brunyola, que cada any acull l’escena del naixement de Jesús als seus carrers. Un recorregut d’un quilòmetre que compta amb la participació de 200 veïns per representar el pessebre.

Aquest pessebre vivent és un dels més antics de Catalunya, ja que aquesta tradició la van iniciar a Brunyola l'any 1981. Tot i que, aleshores, només hi participaven 15 personatges. Avui dia, l'escenificació s'ha ampliat per oferir una experiència immersiva i de gran bellesa que té la particularitat que el personatge de l'àngel baixa des de dalt del campanar per donar la benvinguda als visitants.

Les representacions tindran lloc els dies 23, 25, 26 i 30 de desembre i l’1 de gener.

Ja tens clar a quin anar?

 
Destaquem