4 experiències que has de viure abans no s'acabin les vacances

Mar, muntanya, o prefereixes mirar el cel a Catalunya?

El mes d'agost ja ha superat el seu equador, i arriba el moment d'assegurar-nos d'haver complert amb la llista d'imprescindibles per haver carregat les piles abans de la tornada a l'escola o a la feina. I és que són moltes les opcions per fer-ho arreu de Catalunya, però avui us volem parlar de quatre propostes que no us deixaran indiferents.

Estany de Sant Maurici

Estany de Sant Maurici

Redescobrir la natura a Aigüestortes

Si sou dels que us apassiona la natura, no podeu deixar de visitar el Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. Uns espais naturals en la part central dels Pirineus, que s'estenen entre quatre comarques de la província de Lleida: l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Vall d'Aran.

Aquest parc acull infinitat d'ecosistemes, entre conreus, prats, boscos caducifolis, etc. Un espai protegit que ha conservat el bon estat de la seva fauna i flora. Amb més de 200 llacs i estanys, també rius, barrancs, cascades i molleres, i els seus cims, algun dels quals superen els 3.000 metres d'altura.

Tot plegat, sense oblidar que la zona també ofereix al visitant propostes de gran valor cultural. Des del conjunt monumental d'art romànic de la Vall de Boí, que va ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO; la gastronomia de la zona, amb plats típics com l'olla aranesa, la vianda pallaresa, o l'arròs amb conill; i festes ancestrals com "els falles".

Les Tres Platgetes, a Portbou

Les Tres Platgetes, a Portbou

Les cales solitàries de la Costa Brava

Si som dels que gaudim vora el mar, no podem de fer una escapada a la Costa Brava per trobar-hi paisatges solitaris que faran que el dia sigui tota una experiència. Parlem del que a la zona es coneix com "la mar d'Amunt", situada al vessant nord del cap de Creus i fins a arribar a Portbou.

En aquest espai trobem cinc municipis amb algunes platges solitàries on gaudir de la tranquil·litat. Són als municipis del Port de la Selva, la Selva de Mar, Llançà, Colera i Portbou.

Salt de Sallent

Salt de Sallent

Els espais naturals de Collsacabra

Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, suspès entre cingles espectaculars, situat entre Osona, la Garrotxa i la Selva. L'altiplà té una altitud mitjana de 1.100 metres, trobant-se el punt més alt a la serra de Cabrera (1307,7 metres) que, juntament amb les muntanyes d'Aiats, el Montcau i el Puig d'en Bac, dibuixa un perfil característic fàcilment identificable des de la plana.

D'entre els molts atractius d'aquesta zona, destaquen especialment la Foradada, el Morro de l'Abella i el salt de Sallent.

Si parlem de la primera, la roca Foradada, enmig de la riera de les Gorgues, és un indret que captiva grans i petits. Es tracta d'un gorg vorejat de roca, al qual s'accedeix després d'una bonica excursió des del municipi de Cantonigròs. Una excursió ideal per fer amb nens i nenes, amb un recorregut de poc més de mitja hora d'anada i de tornada.

El Morro de l'Abella, per la seva banda, és un espectacular mirador natural. Es tracta d'una península que sobresurt dels cingles i permet veure les meravelloses vistes del Pantà de Sau i el Salt del Tirabous.

I finalment, el Salt de Sallent, que és el que te la caiguda vertical més gran de Catalunya, amb una caiguda lliure d'uns 115 metres. Aproximadament a la meitat, es ramifica formant una cua de cavall i al final de la mateixa i trobem un gorg format per l'erosió durant milers d'anys.

Parc Astronòmic Muntanyes de Prades FOTO parcastronomicprades

Parc Astronòmic Muntanyes de Prades FOTO parcastronomicprades

Mirant al cel des de Prades

Sota la supervisió dels experts del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, un espai de divulgació i recerca, gaudir d'un dels millors cels d'Europa és possible. I és que les muntanyes de Prades, juntament amb el Parc Natural de la Serra de Montsant, estan distingides amb la certificació internacional de destinació turística Starlight, i certificades com a espai de medi nocturn protegit per la Generalitat.

I recordeu, respecteu sempre l'entorn, i no el malmeteu. Així, el podem gaudir tots i totes en perfectes condicions.

Més informació
 
Destaquem