3 imprescindibles dels Ports de Tortosa-Beseit

A les Terres de l'Ebre, gaudir de la natura durant el desconfinament, és tot un luxe

Ara que a poc a poc va augmentant la mobilitat que tenim després de setmanes de confinament per aturar el coronavirus, el que ve de gust és gaudir de la naturalesa i d'espais a l'aire lliure. Sense cap dubte, un dels indrets més bonics de Catalunya són els Ports de Tortosa-Beseit, a les Terres de l'Ebre. A més, es troben en una regió sanitària que des d'aquest dilluns, 8 de juny, passa a la fase 3, per la qual cosa, les possibilitats de mobilitat són molt més altes. Això sí! Si no pertanyeu a aquesta regió, encara haureu d'esperar una mica per gaudir d'aquest espai privilegiat!

Boscos, senderes, rierols i vistes magnífiques del Delta de l'Ebre són algunes de les coses que us ofereixen els Ports de Tortosa-Beseit que, en el seu conjunt, amaguen espais naturals veritablement paradisíacs.

El Parc Natural dels Ports s'estén a l'àrea catalana de les muntanyes dels Ports, un massís que sobrepassa els límits de les Terres de l'Ebre i s'endinsa a les províncies de Terol (Aragó) i Castelló (Comunitat Valenciana). Aquestes serres destaquen per la riquesa de la fauna i flora que hi viu, destacant la presència de la cabra hispànica i les poblacions de faig. A més, les formacions geològiques dibuixen un paisatge característic únic a Catalunya.

 

Avui us volem destacar alguns d'aquests indrets que, per la seva bellesa, resultes imprescindibles per a aquelles persones que decideixin gaudir de la natura a les Terres de l'Ebre. Recordeu, però, que n'hi ha molt més!

Mont Caro

Mont Caro

Cim de Caro

Un dels llocs més emblemàtics dels Ports és, sense cap dubte, el cim de Caro. Des d'aquest punt es pot gaudir d'una de les vistes més espectaculars de les Terres de l'Ebre. I és que, si el dia és clar, es pot observar la desembocadura del riu Ebre. Per arribar-hi, sols heu de seguir la carretera que puja des de Roquetes.

 
Estrets d'Arnes

Estrets d'Arnes

Estrets d'Arnes

Aquest és un dels llocs més singulars dels Ports, ideal per als amants del senderisme i l'escalada. Un espai definit per un rierol que s'obre pas entre abruptes parets, entre paisatges de pinars, matollars i prats. L'espai inclou més de 450 ha de cingles i barrancs enmig de pinedes, matolls i prats, en l'extrem més occidental del Parc Natural dels Ports.

Roques de Benet

Roques de Benet

Roques de Benet

Situades al centre de tot el conjunt de muntanyes i separades d'Horta per una gran plana, les Roques de Benet són un punt de referència a la Terra Alta. Unes roques impressionants que són una de les formacions muntanyoses més emblemàtiques del Parc Natural. Les seves parets verticals de conglomerat s'aixequen gairebé 300 m i cauen a plom sobre un sòcol calcari.

 
Destaquem