20 propostes per gaudir del cap de setmana de Carnaval

La festa s'apodera de Catalunya el segon cap de setmana del mes de febrer

Ha arribat el moment! És Carnaval, i Catalunya ho celebra amb les millors gales, i amb actes i festes per a tots els gustos i edats. Aquest cap de setmana, el Rei Carnestoltes regna a Catalunya, i tot seguit destaquem algunes de les propostes per gaudir-ne, a més d'altres activitats per als qui preferiu alternatives al Carnaval.

Però, recordeu, hi ha moltes més activitats arreu de Catalunya. No deixeu de consultar les diferents agendes municipals i comarcals!

Ball de Gitanes de Sant Cugat del Vallès FOTO TOT Sant Cugat

Ball de Gitanes de Sant Cugat del Vallès FOTO TOT Sant Cugat

Celebrem Carnaval!

L'agenda del cap de setmana a Catalunya ve marcada per la celebració de Carnaval, amb festes, rues i propostes a gairebé tots els municipis del país. En destaquem alguns.

Del 2 al 14 de febrer s'està celebrant el Carnaval de Solsona, un dels més emblemàtics del territori, sent Solsona la primera població de l'Estat que va recuperar aquesta festa l'any 1971, tot i ser una festa prohibida per la dictadura franquista.

Fragment del cartell del Carnaval de Solsona

Fragment del cartell del Carnaval de Solsona

També és el torn del Carnaval de Tarragona, que destaca per l'espectacularitat de les seves rues, especialment la de l'Artesania, que té lloc el dissabte de Carnaval, amb més de 3.000 comparses. A Agramunt, els actes s'iniciaven el 25 de gener, i enguany inspirat amb la cultura mexicana sota el lema de MEX-MUNT, La Vila està que crema.

Un altre Carnaval a destacar és el de Vilanova i la Geltrú. Una festa amb més de 250 anys d'existència ha estat declarada per la Generalitat de Catalunya com d'Interès Nacional. I no ens podem oblidar del Carnaval de Terra Endins a Torelló, que des del 1979 proposa desfilades de carrosses, els balls tradicionals i les comparses, entre altres activitats. I no us oblideu de gaudir del Ball de Gitanes de Carnaval a Sant Cugat del Vallès.

Carnaval Xurigué a Calafell FOTO La Fura

Carnaval Xurigué a Calafell FOTO La Fura

I n'hi ha molts més! Com dèiem, gairebé cada racó de Catalunya s'omple de festa aquest cap de setmana. Gaudiu del Carnaval Xurigué a Calafell, del Carnestoltes de Mataró, del Carnaval a Arenys de Mar, el de Vila-seca, el de Santpedor, el d'Igualada, el de Súria, o el Ball de Gitanes a Sant Esteve de Palautordera. Tens per triar i remenar! Consulta l'agenda del teu municipi!

Festes de Santa Eulàlia de Barcelona FOTO Ajuntament de Barcelona

Festes de Santa Eulàlia de Barcelona FOTO Ajuntament de Barcelona

Més propostes

Però no tot és Carnaval. També hi ha altres propostes per a tots els gustos i edats arreu de Catalunya. Per exemple, del 9 al 12 de febrer se celebren les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, en honor de la copatrona de la ciutat. Una Festa Major d'hivern que, quan es fa fosc, il·lumina Barcelona amb LLUM BCN.

També podeu gaudir de propostes gastronòmiques, com les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre, o La Garoinada de Palafrugell.

Festa de la Caldera de Montmaneu FOTO som Segarra

Festa de la Caldera de Montmaneu FOTO som Segarra

A més, dia 10 arrenca la Festa de la Llum de Manresa, i dia 11 se celebra la Festa de l'Arròs a la Vila de Bagà, i també la Festa de la Caldera de Montmaneu.

Més informació
 
Destaquem