15 propostes per al darrer cap de setmana de juliol

Tanquem el setè mes de l'any a Catalunya amb activitats per a tots els gustos

Arriba l'últim cap de setmana del mes de juliol, i l'activitat no s'atura arreu de Catalunya per gaudir del temps lliure i de les vacances (si és que les teniu), durant aquests dies. Propostes culturals, caminades nocturnes, recreacions històriques... una mica de tot perquè tothom trobi el seu pla ideal.

Tot seguit, destaquem una quinzena d'aquestes propostes, però recordeu que n'hi ha moltíssimes més que podeu consultar a les diferents agendes municipals.

Gegantada per Les Santes a Mataró FOTO BestMaresme

Gegantada per Les Santes a Mataró FOTO BestMaresme

Festes per a tots els gustos

L'estiu a Catalunya és temps de Festes Majors i també de festes ben diverses. Comencem per destacar que aquests dies s'estan celebrant Les Santes a Mataró, i aquest dijous arrenca el festival de recreació històrica Terra Ibèrica a Calafell.

Continuant amb les festes majors, la celebració de Sant Jaume el dimarts, dia 25, marca l'agenda d'aquests dies. Així, fins al dia 30 se celebren les Festes Majors de Sant Jaume d'Enveja, i les Festes de Sant Jaume de Miami Platja de Mont-roig del Camp. També és Festa Major a Cabrera d'Anoia.

Però també hi ha altres tipus de festes. Així, del 27 al 30 de juliol, se celebra el Festorres a Torres de Segre. Una de les celebracions més populars de l'estiu al Segrià que, durant l'últim cap de setmana de juliol, omple el municipi d'una programació variada per adults i joves, amb la música i l'entreteniment com a protagonistes.

Cicle de Concerts del Claustre de Sant Domènec de Peralada

Cicle de Concerts del Claustre de Sant Domènec de Peralada

Que no falti la cultura!

Un cap de setmana més, la cultura és una de les grans protagonistes del cap de setmana a Catalunya. Festivals, música, visites guiades... hi ha per triar i remenar! Per exemple, fins al diumenge, dia 30, s'està celebrant el Grec Festival de Barcelona, fins al 12 d'agost, el Cicle de Concerts del Claustre de Sant Domènec de Peralada, i fins al dia 19, el Cap Roig Festival.

Fira del Pescador de Roda de Ter FOTO Ajuntament de Roda de Ter

Fira del Pescador de Roda de Ter FOTO Ajuntament de Roda de Ter

Més propostes

D'altra banda, aquest cap de setmana se celebra la Fira del Pescador de Roda de Ter, una mostra única que compta amb proves puntuables en el campionat de pesca de Catalunya. A més, hi trobaràs tot el relacionat amb el món de la pesca esportiva, tallers, productes i exhibicions.

Els dies 27 i 28 se celebra la Trobada d'Acordionistes a les Llosses, on pots gaudir de concerts, balls, música i els sopars! Dissabte, dia 29, se celebra l'Aplec Sardanista de les Borges Blanques, i Llívia celebra una nova edició del Festival de Màgia.

Nit de Ratpenats a Fogars de la Selva FOTO Biodiversitat.cat

Nit de Ratpenats a Fogars de la Selva FOTO Biodiversitat.cat

La nit del 29, no pots faltar a la Caminada popular "Ruta de la Lluna Plena a la Palma d'Ebre", amb un recorregut de 5 km pels voltants de l'embassament de la Palma d'Ebre per gaudir de la bellesa del paisatge nocturn en un ambient relaxat i amigable. O participar de la Nit de Ratpenats a Fogars de la Selva, on podràs gaudir d'una xerrada i una petita passejada nocturna per conèixer tot el que vols saber dels ratpenats.

Més informació
 
Destaquem