25 de juliol: Celebrem Sant Jaume

Segons s'explica, sant Jaume fou l'encarregat de predicar el missatge cristià a la península Ibèrica

Com cada 25 de juliol, aquest dimarts se celebra la festivitat de Sant Jaume, qui va ser un dels 12 apòstols de Jesús, segons la tradició cristiana.

Segons s'explica, sant Jaume fou l'encarregat de predicar el missatge cristià a la península Ibèrica i les seves restes descansen a la catedral de Santiago de Compostel·la. Aquí, diu la llegenda, que un ermità, l'any 813, va veure com una pluja d'estels queia sobre la seva tomba. Un fet que va convertir l'espai en un "camp d'estrelles", i que va originar el nom de Compostel·la. Un fenomen que, amb els anys, va portar a fer que Compostel·la fos un lloc de pelegrinatge, sent el punt final del conegut camí de Sant Jaume que milers de persones ressegueixen cada any en alguna de les seves múltiples rutes.

Sant Jaume a Catalunya

Fins fa uns anys, el dia 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, era festiu a Catalunya. De fet, al voltant d'aquesta data encara se celebren múltiples festes majors arreu de Catalunya. Per exemple, aquests dies és festa major a municipis com Sant Carles de la Ràpita, Sant Pol de Mar, o Begues, entre altres. A més, se celebren esdeveniments, com la festa dels fanalets de Sant Jaume a Lleida, la Fira de Sant Jaume a Reus, o la Trobada dels Gegants de Sant Jaume a Barcelona.
 

Més informació
 
Destaquem