15 plans per passar un bon cap de setmana a Catalunya

La cultura, el patrimoni i la gastronomia són les estrelles dels pròxims dies

Arriba un nou cap de setmana, i tot i les temperatures més fresques que ja ens acompanyen a Catalunya, no hi ha excusa per a quedar-se a casa. Si voleu aprofitar el temps lliure per gaudir del millor de la gastronomia catalana, descobrir el patrimoni, o visitar fires i festes, tot seguit trobareu unes quantes recomanacions per triar i remenar!

Reviu Ilturo @barcelonaesmoltmes

Reviu Ilturo @barcelonaesmoltmes

Festivals per a tots els gustos

La cultura, la gastronomia i el patrimoni centren bona part dels festivals dels quals es pot gaudir aquest cap de setmana. Des del dia 2, i fins al 10 d'octubre, se celebra Reviu Ilturo, el Festival Cultural Iberoromà a Cabrera de Mar, que proposa viatja al passat de la manera més divertida a través de visites guiades, recreacions històriques i tallers per a totes les edats.

Les arts escèniques tenen una cita del 5 al 10 d'octubre al FesticAM, el Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta, i el cinema arriba amb Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges del 7 al 17 d'aquest mes. I també arrenca aquest cap de setmana, dia 8, el Temporada Alta, el Festival de Tardor de Catalunya a Girona i Salt, que s'estendrà fins al mes de desembre.

Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja i de l'Arrossejat de l'Ametlla de Mar ametllamar.cat

Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja i de l'Arrossejat de l'Ametlla de Mar. FOTO: ametllamar.cat

Gastronomia

La gastronomia, una setmana més, gaudeix d'un paper rellevant durant el cap de setmana. Fins al 17 d'octubre es pot gaudir del FonTapa. Menja't Gelida a tapes!, on 18 establiments del municipi oferiran tapes de degustació i beguda per 3 €. També fins al dia 17 s'estan celebrant les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs d'Amposta, on restaurants d'Amposta i del Poble Nou del Delta ofereixen menús especials amb aquest popular cereal com a ingredient protagonista.

Durant tot el mes d'octubre es pot gaudir del Palamós Gastronòmic, unes jornades per donar a conèixer l'oferta gastronòmica del municipi, i també el Calamarenys, les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys de Mar.

Aquest cap de setmana, a més, arrenquen les Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja i de l'Arrossejat de l'Ametlla de Mar, que s'estendran fins al 17 d'octubre, i també les Jornades Gastronòmiques Es Niu a Palafrugell, que finalitzaran l'1 de novembre.

Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt. FOTO: firadeltorro.com

Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt. FOTO: firadeltorro.com

Fires i festes

De fires i festes, un cap de setmana més, n'hi ha per a tots els gustos. Si sou dels que sortiu a caçar bolets, o us agrada menjar-ne, no us podeu perdre la Fira del Tastet i del Bolet de Vilada, o la Festa del Bolet a Seva, totes dues el diumenge, dia 10.

 

D'altra banda, els dies 9 i 10 hi ha una cita ben llaminera, la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt.

Jornades Modernistes de la Garriga @ajlagarriga

Jornades Modernistes de la Garriga @ajlagarriga

I més propostes!

Aquest cap de setmana se celebren, i ja van 30 anys, les Jornades Europees de Patrimoni, que conviden a descobrir el patrimoni cultural català amb noves activitats i experiències singulars: portes obertes, visites guiades, concerts, activitats i tallers familiars...

També és el torn de les Jornades Modernistes de la Garriga, que arriben a la 10a edició, per reviure el passat modernista del municipi amb rutes, sopars, circuits termals, tallers, un escape room i la desfilada.

I recordeu, aquestes són només algunes de les activitats que se celebren arreu de Catalunya aquest cap de setmana. No deixeu de consultar les diferents agendes municipals per saber què podeu fer allà on us trobeu.

 
Destaquem