10 fires i mercats que no et pots perdre a Catalunya

El mes de juliol porta propostes arreu del país per descobrir, gaudir i firar-se!

Les fires i mercats a Catalunya són tota una tradició. I ara que estem a l'estiu, que la majoria teniu més temps lliure, i que ve de gust fer coses, que millor que gaudir de les múltiples propostes que hi ha arreu del territori?

Parlem d'algunes de les fires i mercats que podeu visitar els pròxims dies!

1 - TerraFerma Market

Fins al 4 d'agost, els divendres, dissabte i diumenges es pot gaudir del TerraFerma Market a l'emblemàtic Museu de l'Oli a les Borges Blanques (Lleida). Una experiència que combina cuina street food de tot arreu del món, música en viu i botigues amb els millors productes artesanals.

Mercat del Mar a Castelldefels

Mercat del Mar a Castelldefels

2 - Mercat del Mar a Castelldefels

Durant el segon cap de setmana de juliol, arriba el Mercat del Mar a Castelldefels, on la ciutat reviu l'atac dels pirates barbarescos Dragut i Otxalí, que estaven a les ordres del temut pirata Barbaroja. Desembarcament pirata a la platja, mercat del mar, sardinada popular, música en directe, focs artificials, espectacles familiars, castellers, havaneres... i molt més.

3 - TramuntanArt al Port de la Selva

També fins al 14 de juliol s'està celebrant TramuntanArt al Port de la Selva. Una fira que té com a objectiu principal promoure l'art contemporani en totes les seves formes, oferint una plataforma per a artistes locals i internacionals per exhibir les seves obres.

4 - Fira del Ferro Pirinenc a Alins

Els dies 13 i 14 arriba la Fira del Ferro Pirinenc a Alins, on podreu gaudir d'una gran varietat d'activitats i exhibicions que fan valdre l'ofici dels ferrers. Trobareu demostracions en directe de forja tradicional, tallers participatius, un mercat artesanal, exposicions temàtiques, conferències sobre la història i l'evolució del treball del ferro, i actuacions musicals que amenitzen la jornada.

Fira de Lutiers a Cervera

Fira de Lutiers a Cervera

5 - Fira de Lutiers a Cervera

Una cita ineludible per als amants de la música. El 17 de juliol se celebra la tradicional Fira de Lutiers a Cervera. Una oportunitat per a conèixer de prop el treball artesanal dels lutiers, i també per a gaudir de concerts, tallers i demostracions que fan valdre la música i la tradició dels instruments de corda.

6 - Mercat Romà de Iesso

Els dies 19 i 20 gaudiu del Mercat Romà de Iesso (Guissona). Un esdeveniment cultural que recrea la vida i l'ambient de l'antiga ciutat romana de Iesso. Trobareu recreacions històriques, artesania, activitats lúdiques, gastronomia, i més!

Mercat Romà de Iesso

Mercat Romà de Iesso

7 - Fira de Sant Jaume a Reus

El tercer cap de setmana de juliol també arriba la Fira de Sant Jaume a Reus. Els grans protagonistes de la Fira de Sant Jaume són sense dubte els cavalls, ja que en el marc de la fira s'organitza també la Fira del Cavall. Altres activitats destacades són els Sopars tradicionals a la fresca, elaborats amb producte de km 0 pels mateixos productors de proximitat, i la Cursa de portadors de sacs d'avellanes. Però hi ha molt més! Descobriu-ho.

8 - Fira d'artesania i festa dels càtars de Gósol

L'últim cap de setmana de juliol és el torn de la Fira d'artesania i festa dels càtars de Gósol. La fira ofereix una varietat d'activitats per a tots els públics. Entre aquestes, es poden trobar mercats d'artesania, demostracions d'oficis medievals, recreacions històriques, i espectacles musicals.

Fira d'artesania i festa dels càtars de Gósol

Fira d'artesania i festa dels càtars de Gósol

9 - Mercat de la Ganga d'Estiu a Cardona

Els mateixos dies se celebra el Mercat de la Ganga d'Estiu a Cardona. El comerç de Cardona treu les seves parades amb promocions, ofertes i gangues.

10 - Fira de Sant Jaume a Prats de Lluçanès

El diumenge, dia 28, no et perdis la Fira de Sant Jaume a Prats de Lluçanès. Aquesta centenària i tradicional fira, compta amb diversos actes durant tot el cap de setmana, com espectacles, exposicions, xerrades, sent el principal atractiu el diumenge amb les parades d'artesans, firaires, Mercat del Rebost i entitats.

 
Destaquem