10 activitats per al primer cap de setmana de primavera

Catalunya s'omple de propostes per a tots els gustos i edats

Arriba un nou cap de setmana, el primer de la primavera, i Catalunya s'omple de propostes per gaudir el temps lliure com més us agradi. A més, aquest cap de setmana comença la Setmana Santa, amb la celebració de Diumenge de Rams. Tant si marxeu de vacances, com si no, gaudiu del temps lliure!

Tot seguit, us fem 10 recomanacions. Però, com cada setmana, us recordem que podeu trobar moltes més activitats a les diferents agendes municipals.

Mercat del Ram a Vic FOTO Fem Turisme

Mercat del Ram a Vic FOTO Fem Turisme

1 - Mercat del Ram a Vic

Del 22 al 24 de març se celebra el Mercat del Ram de Vic. Un mercat que se celebra anualment durant la Setmana Santa, i amb un origen que es remunta al segle XIII, sent un dels mercats més antics de l'Estat. A més de les activitats comercials multisectorials, al Mercat del Ram podreu trobar múltiples activitats complementàries, com espectacles de música i dansa, demostracions artesanals, exposicions i molt més.

Consulta tots els detalls.

2 - Fira Mercat del Ram a Tordera

Els mateixos dies, i amb la mateixa temàtica, se celebra la Fira Mercat del Ram a Tordera, que enguany arriba a la 47a edició. La fira destaca per fer valdre el producte de la terra, la indústria local i la cultura a l'aire lliure, més de 100 expositors i prop d'una cinquantena d'activitats programades. Una de les novetats d'enguany és la inauguració d'un Museu de la Pagesia, amb una exposició d'eines de treball que abasten des de les més antigues fins a les actuals.

Consulta la programació.

Fira Embruixa't a Granollers FOTO Turisme Granollers

Fira Embruixa't a Granollers FOTO Turisme Granollers

3 - Fira Embruixa't a Granollers

Dissabte, dia 23, és el torn de la Fira Embruixa't a Granollers, amb paradetes, tallers, ambientació, activitats per a nens i nenes i grans, tirades de tarot, jocs i altres propostes al voltant del món de les bruixes.

Més detalls, en aquest enllaç.

Fira del Brunyol a Figueres FOTO Visit Figueres

Fira del Brunyol a Figueres FOTO Visit Figueres

4 - Fira del Brunyol a Figueres

També dissabte, i per als més llépols, arriba la Fira del Brunyol a Figueres. A més de la degustació de brunyols, a la fira trobareu activitats com ara concursos, demostracions de cuina, actuacions musicals i arts escèniques, així com parades de productes artesanals i locals.

Tota la informació, aquí.

5 - Festival de Literatura MOT a Girona i Olot

Dissabte, dia 23, finalitza el Festival de Literatura MOT a Girona i Olot. Una cita imperdible per als amants de la literatura.

Consulta la proposta.

Carxofada a Sant Boi de Llobregat

Carxofada a Sant Boi de Llobregat

6 - Carxofada a Sant Boi de Llobregat

Proposta gastronòmica per al diumenge, 24 de març. I és que se celebra la Carxofada a Sant Boi de Llobregat. Hi haurà trobada de puntaires, tallers, showcookings, dinar degustació a càrrec de restaurants locals, música i venda de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboiana.

Consulta el programa d'actes.

7 - Xatonada Popular de Calafell

I més propostes gastronòmiques. També diumenge és el torn de la Xatonada Popular de Calafell, amb tast de xató, fira de productes d'alimentació artesans i trobada de plaques de cava.

Consulta la proposta.

Fira de Rams i Trobada Gegantera a Súria

Fira de Rams i Trobada Gegantera a Súria

8 - Fira de Rams i Trobada Gegantera a Súria

Diumenge, dia 24, arriba la Fira de Rams i Trobada Gegantera a Súria per celebrar Diumenge de Rams.

Més informació.

9 - Benvingut Petit Benvinguda Família a Canyelles

Proposta familiar per al diumenge, dia 24. No et perdis l'activitat Benvingut Petit Benvinguda Família a Canyelles, amb la cantant Dàmaris Gelabert, parades amb productes de puericultura, llibres, joguines i moda infantil, a més de tallers infantils, i molt més.

Consulta el programa.

La Passió de Cervera

La Passió de Cervera

10 - La Passió de Cervera

I amb la Setmana Santa a tocar, torna la tradició de representar La Passió arreu de Catalunya. Entre totes elles, avui us proposem La Passió de Cervera. La seva identitat es remunta al segle XV on es representava a l'interior dels temples. Segons la universitat de La Sorbona de París, La Passió de Cervera és la més antiga d'Europa.

Consulta la història i les dates, en aquest enllaç.

Més informació
 
Destaquem