10 activitats per gaudir del primer cap de setmana d'agost

Fires, festivals i molt més arreu de Catalunya

Ja ha arribat el mes d'agost i, lluny de paralitzar-se el país, les activitats es multipliquen arreu del territori per gaudir del cap de setmana a Catalunya. Festivals, fires, festes i molt més, per gaudir del temps lliure en família. Destaquem algunes de les propostes.

Festival de Música de Begur

Festival de Música de Begur

Festivals

Aquest cap de setmana, el dia 2 d'agost, arrenca el Festival de Música de Begur, que s'estendrà fins al dia 24, oferint concerts de qualitat, però alhora assequibles per a un gran públic, així com una diversitat d'estils que aquest any van des del soul a la cançó o el pop, passant pel flamenc i altres ritmes.

També aquest cap de setmana arrenca el Festival Internacional de Música de Cadaqués, que arriba a la seva 48a edició del 2 al 13 d'agost. I també el Festival de Música de la Cerdanya, que se celebra del 2 d'agost al 7 de setembre, sent un referent de música clàssica al Pirineu.

Cap Roig Festival

Cap Roig Festival

Els amants de la música també tenen aquest estiu una cita amb el Cap Roig Festival, que concentra els millors artistes del món de la música en un paratge natural impressionant de 17 hectàrees de superfície davant del mar en un dels jardins botànics més importants de la Mediterrània.

I fins a finals de mes segueix endavant eI Grec Festival a Barcelona, la principal cita de la ciutat amb el teatre, la dansa, la música i el circ. Després de 43 edicions, el Grec Festival de Barcelona s'ha convertit en el primer productor d'espectacles a Catalunya.

Fira dels Fumats a Colldejou

Fira dels Fumats a Colldejou

 

Fires i festes

Dissabte, 3 d'agost, a Canet de Mar té lloc una Fira d'Artesania a la Riera Sant Domènec on podem trobar tota mena de productes artesans i artesania alimentària. Mentrestant, se celebrarà la Fira dels Fumats, la Fira dels Carboners a Colldejou. En el decurs de la fira es construirà una carbonera seguint tècniques ancestrals, la barraca del carboner i se servirà la clotxa, un menjar propi dels carboners. Tradició, antics oficis i gastronomia es troben a Colldejou, al bell mig de la Serra de Llaveria.

Festa del Càntir d'Argentona

Festa del Càntir d'Argentona

Altres propostes

Aquest dissabte, 3 d'agost, se celebra l'Aplec Sardanista de les Borges Blanques, amb ballades de tarda i nit, sopar de germanor i exhibicions de colles improvisades i de punts lliures. I també dissabte és la Nit de Foc a Vilars d'Arbeca.

I ja diumenge, dia 4, és el torn de la Festa del Càntir d'Argentona, amb les seves activitats relacionades amb l'aigua i els càntirs.
 

 
Destaquem