Una vintena de platges on practicar el naturisme

Gaudir del mar de la manera més natural és possible en múltiples platges arreu de Catalunya

El naturisme és una pràctica molt estesa a casa nostra, i sense sortir de Catalunya, es pot practicar en multitud de platges arreu del litoral català. Fem un repàs de sud a nord d'alguns dels espais més emblemàtics on practicar aquest estil de vida.

La Punta del Fangar des de la platja de la Marquesa

La Punta del Fangar des de la platja de la Marquesa

Naturisme a les Terres de l'Ebre

Els quilòmetres i quilòmetres de sorra fina de les platges del Delta de l'Ebre són tot un luxe per a aquelles persones a les quals els agrada practicar el naturisme. Unes platges a les quals cal sumar-hi les cales ubicades més al nord de les Terres de l'Ebre. En destaquem quatre:

Platja de la Marquesa (Deltebre)

La platja de la Marquesa, al terme municipal de Deltebre, és una de les platges amb més encant de les Terres de l'Ebre. Una platja de sorra, salvatge, entre petites dunes de sorra fina. Amb 2,5 km de longitud i una amplada de 80 metres, és un entorn fantàstic per gaudir de tranquil·litat absoluta.

Platja del Trabucador (Sant Carles de la Ràpita)

Situada a 10 quilòmetres de Sant Carles de la Ràpita, la platja del Trabucador és una de les més representatives del Delta de l'Ebre. Una platja salvatge que permet banyar-se a mar obert i també al mar de la badia dels Alfacs.

Platja del Serrallo (Sant Jaume d'Enveja)

És una de les platges més desertes i verges del Delta de l'Ebre, entre el Serrallo i Migjorn, sense cap equipament. Amb una amplada que pot arribar als cent metres, i amb més de tres quilòmetres de longitud, la sensació de soledat a la qual es pot arribar, no té preu.

Platja de Xelín (L'Ametlla de Mar).

Una de les platges més idíl·liques de les Terres de l'Ebre, amb aigües cristal·lines i fresques, envoltades de vegetació. La platja és de pedres i roques i està situada entre el municipi de L'Ametlla de Mar i la urbanització de les Tres Cales.

Platja Waikiki

Platja Waikiki

Naturisme a la Costa Daurada

Gaudir del naturisme envoltat de sorra daurada és possible a diferents platges del litoral tarragoní. En destaquem tres:

Cala Fonda (Tarragona)

La Cala Fonda o Waikiki, prop de la Platja Llarga a Tarragona, és una platja aïllada, de difícil accés i sense serveis, on els amants del nudisme poden trobar un espai idoni per practicar-lo. La platja ha estat catalogada per la prestigiosa revista National Geographic com una de les 21 millors platges de Catalunya.

Platja del Torn (Hospitalet de l'Infant)

A l'Hospitalet de l'Infant es pot gaudir del nudisme a la Platja del Torn, considerada una de les millors platges nudistes a escala estatal. Una platja amb una extensió de 1.600 metres, amb sorra tirant a gruixuda i algunes pedretes, i amb aigua bastant transparent.

Platja d'Els Muntanyans (Torredembarra)

Els Muntanyans és un espai natural de Torredembarra circumscrit a l'àrea protegida Platja de Torredembarra i Creixell. El seu principal valor és el de conservar ecosistemes (dunes i maresmes sobretot) ja desapareguts a pràcticament tota la costa catalana. La platja és de fàcil accés tant amb vehicle particular com amb transport públic.

Cala Morisca

Cala Morisca

Naturisme a prop de Barcelona

El litoral barceloní també ofereix la possibilitat de gaudir d'espais on practicar el naturisme. En destaquem sis:

Platja de la Mar Bella (Barcelona)

A la costa de Barcelona es troba la platja de la Mar Bella, al districte de Sant Martí, entre l'espigó de la Mar Bella i el de Bac de Roda. Una platja que té uns 500 metres de llargada i uns 40 metres d'amplada i que disposa d'un espai dedicat a platja nudista.

Platja de la Ricarda (El Prat de Llobregat)

Al Prat de Llobregat es pot accedir fàcilment a la platja naturista de la Ricarda. Amb zona de pàrquing, i amb l'arribada amb transport públic, aquesta platja disposa de serveis com dutxes i papereres.

Cala de l'Home Mort (Sitges)

El municipi de Sitges, pocs quilòmetres al sud de Barcelona, compta amb múltiples platges que esdevenen un dels atractius de la vila. Entre elles, la Cala de l'Home Mort, una platja naturista, d'aigües clares i tranquil·les on podreu gaudir de l'estiu.

Cala Morisca (Sitges)

També a Sitges, es troba aquesta singular cala, situada entre penya-segats. Una platja, Cala Morisca, on gaudir d'aigües transparents i sorra fina, envoltats de natura, i on practicar nudisme.

Platja de la Murtra (Sant Pol de Mar)

Al municipi de Sant Pol de Mar trobem la platja de la Murtra, coneguda també com El Molí o El Refugi. Una platja de tradició naturista, de sorra daurada i gruixuda, enmig d'una zona rocosa.

Cala d'en Pere (Calella)

Ben a prop de Barcelona, al municipi de Calella, es pot gaudir d'una cala íntima, envoltada de natura, però de fàcil accés i amb tots els serveis. És la cala d'en Pere, amb sorra daurada i aigües clares i profundes, on s'hi pot practicar el nudisme.

Cala Tamariua

Cala Tamariua

Naturisme a la Costa Brava

Aquells qui opten per practicar el naturisme a la Costa Brava, poden fer-ho en múltiples indrets. En destaquem cinc:

Platja Illa Roja (Begur)

Aquesta platja nudista es troba entre Begur i Pals, envoltada de penya-segats, i rep aquest nom en referència a la illeta rocosa de color vermellós que té davant. Una platja que ofereix un entorn magnífic, amb parets rocoses, boscos de pins, aigües transparents, pendent bastant pronunciat i sorra daurada de gra gruixut. Una platja nudista de prestigi internacional.

Cala Tamariua (Port de la Selva)

A l'Alt Empordà, Cala Tamariu és una de les platges nudistes més emblemàtiques del litoral català. Rep el nom dels tamarius que creixen als marges, i és una de les poques platges de sorra que es poden trobar al cap de Creus, un enorme bloc rocallós que s'endinsa en el Mediterrani formant una península i dona lloc a uns paisatges impressionants i a un litoral bellíssim i accidentat.

Cala Figuera (Tossa de Mar)

A 3 quilòmetres de Tossa de Mar es troba Cala Figuera. La platja és de sorra gruixuda i pedres, envoltada de natura i roques, i es permet el nudisme.

Cala Murtra (Roses)

En ple Parc Natural del Cap de Creus, al municipi de Roses, a la carretera que porta a Cala Montjoi, es pot trobar Cala Murtra. Una cala absolutament verge, amb un excel·lent entorn natural, i amb aigües tranquil·les, solitàries i transparents. La platja és de còdols, i està envoltada de penya-segats.

Platja de Borró (Colera)

A la Punta del Borró, entre la platja de Garbet i la platja Grifeu de Llançà, es troba la Platja de Borró. Una platja concorreguda, entre roques, que ofereix un paisatge rocós amb vegetació, i on fondegen força vaixells.

Més informació
 
Destaquem