Pobles per descobrir a la primavera: Breda

El bon temps convida a recórrer Catalunya ara que hi ha menys restriccions

El bon temps ja és més que evident, i les ganes de recórrer Catalunya cada cop són més grans. i és que la primavera convida a descobrir els múltiples indrets i pobles que captiven arreu del país. A més, ara que la mobilitat està permesa, i les restriccions són més petites, es pot gaudir del territori amb més ganes que mai, sempre respectant les mesures sanitàries establertes.

Si bé fa uns dies visitàvem Sant Guim de Freixenet, a la Segarra, avui fem parada a Breda. Un municipi, situat al Baix Montseny, que molts potser recordareu per haver estat l'escenari de la sèrie televisiva Ventdelplà. Breda és una vila de la comarca de la Selva, situada entre el Massís del Montseny i el Montnegre, i limitant a l'est amb el municipi de Sant Feliu de Buixalleu i a l'oest amb el de Riells i Viabrea.

Breda ofereix al visitant una oferta turística molt variada i extensa, destacant el fet que és un dels pobles artesans terrissaires més importants de Catalunya, i gaudeix d'un entorn natural d'inigualable bellesa que convida a fer-hi excursions.

Breda

Breda

Entre els molts elements patrimonials que té la vila, destaca el Monestir Sant Salvador, del segle XI, del qual en resta el campanar romànic de cinc plantes i de 32 metres d'alçada. L'església gòtica va ser renovada el segle XIV i acabada al XVI, i hi ha adossada una galeria del claustre romànic i, al costat, la casa abacial.

Ben a prop, just al darrere, hi ha l'església parroquial de Santa Maria, parcialment transformada en el Museu Josep Aragay, qui va ser un artista noucentista de finals del segle XIX. En aquest espai, que porta el seu nom, es pot veure la seva obra, des de ceràmiques fins a pintures i gravats.

 

I, com dèiem, Breda és un important municipi de tradició terrissaire. De fet, des de 1408 està documentada a l'església del monestir de Sant Salvador una capella dedicada a Sant Hipòlit, patró dels terrissers. Així, en les múltiples botigues del centre de la vila podeu trobar tota mena d'objectes de ceràmica i terrissa.

Museu Josep Aragay

Museu Josep Aragay

Parlant ja de l'entorn natural del municipi de Breda, aquest forma part del Parc Natural del Montseny, que des de l'any 1978 és reserva de la biosfera de la UNESCO. Així, des del municipi, arrenquen diferents rutes i excursions per aquest singular massís. N'hi ha per a tots els gustos, i de totes les dificultats. Us captivaran.

 
Destaquem