Pobles per descobrir a la primavera: Sant Guim de Freixenet

Catalunya està plena d'indrets que cal visitar quan arriba el bon temps

Ja és primavera, les mesures per aturar el coronavirus s'han relaxat, i la mobilitat està permesa arreu de Catalunya (sempre respectant les mesures sanitàries establertes). I com hi ha ganes de sortir i respirar, us proposem alguns municipis amb encant per descobrir aquesta primavera.

La primera parada la fem a la comarca de la Segarra per visitar Sant Guim de Freixenet, una petita vila envoltada de paisatges agrícoles i forestals. Un indret únic per gaudir de paisatges profunds de la geografia catalana, com l'Altiplà Central, la Plana d'Urgell, o el Prepirineu lleidatà.

El municipi està format, a més del poble de Sant Guim de Freixenet, per Sant Guim de la Rabassa o Sant Guim el Vell, la Rabassa, Freixenet de Segarra, la Tallada, Sant Domí, el Castell de Santa Maria i els petits nuclis d'Altadill, Amorós, Melió i Palamós.

Sant Guim de Freixenet

Sant Guim de Freixenet

Un poble que va sorgir al voltant de l'estació del ferrocarril de Barcelona a Lleida a principis del segle XX, i que conserva d'aquella època l'impressionant Celler Cooperatiu, datat del 1920, l'edifici més interessant del poble i un imprescindible a visitar. El Celler el va dissenyar Cèsar Martinell, i va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

Tampoc es poden deixar de visitar els pobles que formen part del nucli municipal, com ara Amorós, que és una agrupació de cases amb una torre a l'interior i la capella medieval dedicada a sant Cosme i sant Damià.

 
Fira de l'Ou de Sant Guim de Freixenet

Fira de l'Ou de Sant Guim de Freixenet

A més, si visiteu el poble a principis de juny, us trobareu la Fira de l'Ou, una mostra de productes artesans (sobretot d'alimentació) i, també, d'una mostra d'ous. I és que a Sant Guim de Freixenet hi ha gran quantitat de granges, convertint-la en una de les poblacions amb més producció d'ous de tot Catalunya.

Així que ja ho sabeu, agafeu l'agenda, i ja teniu un lloc més per descobrir a Catalunya!

 
Destaquem