L?altre president m?rtir

Catalunya m'agrada

Josep Sunyol i Garriga (1898 – 1936), president del FC Barcelona de 1935 a 1936, va ser assassinat per les tropes franquistes mesos després del cop d’estat del general Franco.

Sunyol era conegut com un mecenes cultural, ja que a més de presidir el Barça, també va ser president de la Federació Catalana de Futbol, president del RACC i destacat polític i diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya. També va fundar el 1930, el setmanari La Rambla, que més endavant va passar a ser un diari regular.

El 6 d’agost de 1936, a principis de la guerra civil, Josep Sunyol va creuar accidentalment el front dins d’un automòbil, sent detingut a la Serra de Guadarrama per les tropes Franquistes juntament amb el periodista, Ventura Virgili, el xofer i un tinent republicà. Tots quatre van ser afusellats sense judici previ.

Per tant, en pocs anys de diferència, a Catalunya es va viure la més que traumàtica situació de veure com el bàndol franquista afusellava, el 15 d'octubre de 1940, la seva màxima autoritat política, el president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys; i una de les majors personalitat esportives, el President del FC Barcelona, Josep Suñol, pel simple fet de representar les seves respectives entitats, així com els ideals que se'n derivaven.

 

 
Destaquem