Granollers m'agrada

És la capital del Vallès Oriental

Granollers és la capital i la ciutat més poblada de la comarca del Vallès Oriental.

Els vestigis més antics que s'han trobat a Granollers tenen una antiguitat de més de 4.000 anys, encara que les troballes arqueològiques més importants són les de la necròpolis de Can Trullàs, de l'època romana. Fins a l'any 944 no apareixerà la primera referència del topònim Granollers, citat com a Granularios Subteriore.

La Porxada, edifici renaixentista que servia de llotja de gra, és l'edifici més emblemàtic de la ciutat. El monument es va acabar de construir entre els anys 1586 i 1587 a partir d'un projecte que havia encarregat el Consell de la Vila al mestre Bartomeu Brufalt. La Porxada, concebuda inicialment com a llotja de gra, va costar 739 lliures barcelonines. L'edifici té unes dimensions de 24 metres de llarg per 15,65 d'ample i està format per 15 columnes d'ordre toscà que sustenten una teulada de quatre vessants. El bombardeig del 31 de maig de 1938 la va deixar molt malmesa però va ser restaurada de nou en acabar la Guerra Civil.

També destaca l'antic hospital de Sant Domènec, ara sala Francesc Tarafa, al carrer de Corró. Un exemple d'arquitectura gòtica restaurada.

Granollers viu del comerç i de les indústries. Però, a la part sud del terme, el paratge de Palou encara conserva zones agrícoles. Granollers disposa d'unes 350 hectàrees de conreus a la zona de Palou.

És per això que Productes de Palou distingeix els aliments de Palou, a Granollers, elaborats de manera respectuosa amb la salut de les persones i el medi ambient. Són productes de qualitat, amb el gust de la proximitat i la tradició.

 

Més informació
 
Destaquem