Fes un viatge en el temps deixant-te captivar per l'encant de Mura

Passejar pel centre de la vila és viatjar en el temps fins a l'Edat Mitjana

Catalunya està plena de pobles amb encant en els quals passejar és sinònim de viatjar en el temps. Entre tots ells, avui us proposem descobrir Mura, a la comarca del Bages. Una vila medieval situada al conglomerat muntanyós de Sant Llorenç del Munt, a les Valls del Montcau, al límit més oriental de la comarca del Bages.

Un municipi que conserva l'encant d'una vila de l'Edat Mitjana, amb cases de pedra al nucli antic, i la fantàstica església romànica de Sant Martí. I és que els orígens de la vila cal buscar-los al segle X, moment des del qual se'n tenen notícies. En aquells moments, hi havia 32 cases. Un municipi on tradicionalment s'ha conreat la vinya, fins que la fil·loxera va obligar a reinventar-se, dedicant-se llavors a la producció de carbó vegetal, calç i la indústria tèxtil.

Vista general de Mura

Vista general de Mura

Actualment, Mura és un municipi turístic, amb múltiples segones residències. Tot plegat, envoltat d'una envejable natura que ofereix al visitant paisatges únics, com la Gorja del Pare, o les coves de Mura, a les quals es pot accedir resseguint un itinerari circular de cinc quilòmetres des del centre d'interpretació. El Centre d'Interpretació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac, amb l'oficina d'informació turística de Mura i les valls del Montcau, es troba al centre del municipi. És el millor punt de partida per emprendre alguna de les nombroses excursions a peu possibles per l'entorn de la vila.

 

Sense oblidar l'oferta gastronòmica de la zona, gaudint del cigronet de Mura, el tomàquet rosa i el vi de la DO Pla de Bages.

Us animeu a descobrir-ho?

 
Destaquem