El Santuari de Queralt

 

El Santuari de Queralt, situat a la ciutat de Berga, és un dels santuaris més visitats de Catalunya. Però a part de la bellesa del Santuari, de la serralada i del poble de Berga, el Santuari de Queralt té una llegenda molt curiosa i bonica.

 

Es diu que un pagès de Vilaformiu pasturava el seu ramat per la serralada de Queralt i va veure com un dels seus braus es desmarcava de la resta del ramat. El pagès, el va seguir encuriosit i de sobte se’l trobà agenollat davant la imatge de la Mare de Déu. El pagès, al veure-la, va quedar meravellat i la va posar dins del seu sarró per ensenyar-la a la seva família.

 

Al arribar a casa, el pagès quedà sorprès en veure que la Mare de Déu havia desaparegut. L’endemà, hi tornà i efectivament, era al mateix lloc on l’havia trobat el dia anterior. La lligà altre cop dins el sarró i al arribar a casa havia desaparegut altre vegada. Aleshores van comprendre que la Mare de Déu volia quedar-se en aquell indret i li construïren una cova anomenada “cova de la troballa” i un magnífic Santuari al costat.   

 

 

 

 

 

 

La gala de Queralt es celebra el 8 de setembre però a part d’aquest dia festiu, la gent de Berga també puja a Queralt el 25 d’abril (Sant Marc) fent un vot de poble. El passat 2016, es va celebrar el centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt. A la ciutat de Berga es van fer tot tipus d’actes per celebrar-ho, fins i tot una Patum extraordinària.

 

El Santuari de Queralt és molt estimat per tots els berguedans que sovint pujen a Queralt per veure la Mare de Déu. Si vols visitar el Santuari ho podràs fer caminant per diferents camins de muntanya o amb cotxe. Què estàs esperant per fer-ho?

 

 
Destaquem